Osijek
GRADILIŠTE SJEVERNOG KOLEKTORA

Vrkić: U ožujku ćemo uvesti red među
ugostiteljskim terasama na promenadi
Objavljeno 29. siječnja, 2015.
Dogradnja sjevernog kolektora dio je velikog, 72 milijuna eura vrijednog Projekta “Osijek”

Čelnici Vodovod-Osijeka, Hrvatskih voda i Grada Osijeka jučer su, zajedno s predstavnicima izabranog izvođača, tvrtke Gradnja Osijek, obišli radove na javnosti najzanimljivoj dionici izgradnje novog i rekonstrukcije postojećeg sjevernog kolektora, onoj na najfrekventnijem dijelu osječke promenade.

Kako je istaknuto, predsjednik Uprave Vodovod-Osijeka, Ivan Jukić, posrijedi je tzv. dionica 9, koja se proteže u dužini od 400-tinjak metara, na dijelu od spomenika Pablu Picassu, do nekadašnje Bijele lađe. Dogradnja sjevernog kolektora, pak, dio je velikog, 72 milijuna eura vrijednog Projekta “Osijek”. “Mi svakoga mjeseca redovito obilazimo gradilišta kako bismo pratili i poštovali rokove. Ova dionica 9 jedna nam je od najvažnijih jer je to Osječanima omiljeni dio šetnice, na kojoj su u proljeće i ljeto smještene terase brojnih ugostiteljskih objekata. Zato sam zadovoljan što baš na ovoj dionici dosta dobro pratimo predviđenu dinamiku radova. Do sada je postavljeno oko 350 metara cijevi, a na preostalih 30-ak metara cijevi ćemo postaviti u 2016. godini, kada se sjeverni kolektor bude pripajao na cijeli sustav. To neće smetati uređenju gornje površine i od 1. ožujka, ako nas loši vremenski uvjeti ne budu spriječili, sve će biti spremno za postavljanje terasa”, istaknuo je Jukić. Gradonačelnik Ivan Vrkić, pak, najavio je neke zanimljive novitete na tom potezu. “Drago mi je vidjeti da se dinamika radova poštuje, i zbog ugostitelja. No, još je važnije ono što planiramo napraviti kao Grad. Naime, iako to nije bilo predviđeno, uredit ćemo cijelu obaloutvrdu, a naravno napravit ćemo i cijeli novi pokrov. Još procjenjujemo hoćemo li to riješiti opločnjacima, asfaltom ili na neki treći način. Tražimo najbolja rješenja. U ponedjeljak počinjemo rušiti stare opločnjake na prostoru ispred terasa, koje ćemo ujednačiti i zadati uvjete pod kojima će ugostitelji moći dizati terase. Želimo uvesti reda i ujednačiti te stvoriti novu vizuru za sve građane. Ovo će biti daleko ugodniji prostor nego prije”, obećava Vrkić. Nakon toga svi zajedno su, sada s predstavnicima tamošnjih izvođača iz vinkovačke tvrtke EURCO, obišli radove na gradnji sekundarne kanalizacijske mreže naselja Tenja, što je također dio Projekta “Osijek”. T. Levak

IVICA PLIŠIĆ

generalni direktor Hrvatskih voda

Sve teče prema planu

Ivica Plišić, generalni direktor Hrvatskih voda, također je izrazio zadovoljstvo viđenim. “Ovaj projekt pratimo od samog projektiranja preko provedbe natječaja javne nabave do izvedbe. Danas smo zaključili kako sve teče prema planu, što nam je osobito značajno jer je od ukupnih 72 milijuna eura njih čak pedesetak osigurano iz sredstava fondova Europske unije”, rekao je Plišić.

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike