Osijek
PROJEKT UČIMO ZAJEDNO

Projektom osigurani pomoćnici za 61 dijete s teškoćama
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije organizirao je jučer Info dan za škole, u okviru županijskog projekta Učimo zajedno.

- Riječ je o projektu, vrijednom 3,1 milijun kuna, koji osigurava 60 pomoćnika za 61 dijete s teškoćama u 34 osnovne škole na području naše županije i u cijelosti se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna - rekla je Snježana Staščik, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu.

Skup je okupio više od stotinu psihologa, defektologa, pedagoga, nastavnika i ravnatelja, kao i pomoćnika u nastavi, kojima su, na kraju Info dana za škole, podijeljene potvrde o osposobljavanju za taj posao. Pozdravio ih je Dragan Vulin, zamjenik župana, koji je istaknuo da je riječ o hvalevrijednom projektu, kojemu je cilj socijalizacija djece s teškoćama. “Uz to, smanjujemo broj nezaposlenih u Osječko-baranjskoj županiji, jer svi pomoćnici do sada su bili nezaposleni, a rad s djecom s teškoćama čini ih kvalificiranijima na tržištu rada”, rekao je Vulin.

Dorotea Telarović, savjetnica za školstvo u županijskom Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, predstavila je projekt Učimo zajedno: “Potrebe za pomoćnicima u nastavi su velike. Dobili smo 420 zahtjeva iz osnovnih škola i 243 iz srednjih škola, no, na žalost, ne možemo sve obuhvati. Ipak, nadamo se da ćemo ovaj projekt nastaviti i ubuduće i da će još više djece s teškoćama imati svog pomoćnika u nastavi”, rekla je Telarović.

Osječko-baranjska županija u ovom projektu ima brojne partnere, koji su se također predstavili na jučerašnjem skupu. To su Udruga djece i mladih s poteškoćama Zvono Belišće, Udruga osoba s invaliditetom Našice, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đakovo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. Značajan dio skupa bio je posvećen razmjeni iskustava udruga partnera i škola uključenih u projekt.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana