Regija
NOVOUREĐENI PROSTOR SPECIJALNE BOLNICE U LIPIKU

Odjel Kamene kupke ima
sedam “pametnih soba”
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

LIPIK – U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik predstavljen je još jedan novouređeni prostor, tzv. Kamene kupke kapaciteta 14 kreveta. U uređenje sedam “pametnih soba” s klimom, televizorom i pristupom internetu uloženo je 1,2 milijuna kuna vlastitih i decentraliziranih sredstava.

- U obnovu lječilišnih kapaciteta u zadnjih nekoliko godina uloženo je oko 50 milijuna kuna od čega su trećina vlastita sredstva. Rekonstrukcijom novog odjela Kamene kupke završen je svojevrstan mikroinvesticijski ciklus u kojemu su unatrag godinu dana u funkciju stavljeni zgrada Depandansa, Ankinog dvora i sada Kamenih kupki s ukupno 69 postelja u 32 sobe i apartmana čime je učinjen veliki iskorak k podizanju konkurentnosti i privlačnosti na tržištu zdravstvenog turizma – istaknuo je prilikom predstavljanja Kamenih kupki ravnatelj bolnice Darko Kelemen.

Do 1991. godine Specijalna bolnica Lipik bila je jedna od vodećih specijalnih bolnica u Hrvatskoj u liječenju neuroloških bolesti, no u ratu je pretrpjela velika oštećenja što ju je u poratnim godinama stavilo u slabiji položaj na tržištu zdravstvenog turizma u odnosu na druge specijalne bolnice i lječilišta. Iako se posljednjih godina mnogo investiralo u obnovu bolničkih objekata, za potpunu prilagođenost tržištu i novim trendovima, ističu u bolnici, potrebna su daljnja ulaganja, prije svega u objekte Fontane i Kurhotela. Vrijednost tih investicija je od 10 do 12 milijuna eura.

- U našoj viziji razvoja naglasak stavljamo na pružanje zdravstveno-rehabilitacijskih usluga, a konačni cilj nam je profiliranje i specijaliziranje Lipika kao lječilišno-rehabilitacijskog centra izvrsnosti prepoznatljivog po stručnosti, kvaliteti usluge, dijagnozama i definiranim zdravstvenim paketima kao što su multipla skleroza, osteoporoza, stanja nakon moždanog udara itd. - dodao je ravnatelj Kelemen.(AGM KRUNA)

1,2

milijuna kuna uloženo je u Kamene kupke

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike