Regija
USPJEH POLICIJE U AKCIJI MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA

Baka predala puškomitraljez!
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

POŽEGA – Potaknuta dobrim uspjehom u Akciji manje oružja – manje tragedija, PU požeško-slavonska predstavila je rezultate akcije.

– Izuzetno smo zadovoljni količinom predanog oružja, a na području naše PU predano je 17 komada automatskog oružja, 77 ručnih bombi, 14 mina te 55 drugih rasprskavajućih predmeta, 17 komada repetirajućeg oružja i poluautomatskog oružja, 10 pištolja i revolvera te oko 8500 komada streljiva i tri kilograma eksploziva. Naše aktivnosti u akciji širili smo i preko lovačkih društava, pa je i to rezultiralo ovako velikim brojem predanog oružja – istakla je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Primjer dobre suradnje s Lovačkim društvom Vražjak iz Sesveta, čiji su se članovi uključili u akciju vraćanja oružja, iznio je načelnik PP Pleternica Miro Miličević.

– Pokrenuli smo s Lovačkim savezom akciju pod nazivom Sigurnost u lovu i to je rezultiralo vraćanjem šest pušaka M-48, jedne automatske puške, jedne strojnice, više komada okvira za automatsku pušku i 1500 komada streljiva različita kalibra. To je rezultat inicijative u posljednjih nekoliko mjeseci, akciju nastavljamo i s drugim lovačkim društvima. Poručujem građanima da i dalje mogu vraćati oružje bez sankcija, ne moraju reći ni svoj identitet - rekao je Miličević.

U PU ističu i upozorenje onima koji imaju dozvolu za oružje da, ako imaju nešto od naoružanja za koje nemaju dozvolu, to oružje što prije predaju, jer će u slučaju pronalaženja od policije biti oduzeta i dozvola i oružje za koje imaju dozvolu.

Kuriozitet cijele priče je i dobro očuvani puškomitraljez koji je anonimno predala 80-godišnja baka. Valjda joj više nije trebao ili je smetao u ormaru, no ipak i sada je postupila dobro, jer oružje nema mjesta u obiteljskim domovima.

Osim dobrovoljnih predaja policija svakodnevnim radom pronalazi dosta oružja, pa su tako na području Kaptola kod 52-godišnjaka pronađene četiri puške, od kojih jedna automatska. Protiv njega se podiže kaznena prijava jer nije sam prijavio nedopušteno posjedovanje vatrenog oružja.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike