Crna kronika
RAZBOJNIČKA KRAĐA NA PODRUČJU OPĆINE VELIKA KOPANICA

Žena (75) zatekla lopova u spavaćoj sobi, odgurnuo ju i ozlijedio
Objavljeno 30. siječnja, 2015.
Starici je pružena pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu

VELIKA KOPANICA - Poznato je da lopovi ne prezaju od ulaska u tuđe domove čak ni kada su vlasnici blizu, a nekad i u kući, ali srećom rijetko se događa da napadnu ukućane. Međutim, baš to dogodilo se prošlog tjedna 75-godišnjakinji na području općine Velika Kopanica, kaže policija.

- Žena je pri ulasku u svoju kuću 22. siječnja oko 14 sati, iz koje je bila nakratko izišla, zatekla mlađu mušku osobu kako joj iz novčanika koji se nalazio u ormaru spavaće sobe uzima novac. Na zahtjev starice da vrati ukradeni novac, mladić je dio ukradenog novca vratio, a dio zadržao za sebe i pritom odgurnuo staricu koja je pala na pod i lakše se ozlijedila, dok je mladić napustio kuću - doznajemo od Antuna Jakobovića iz PU brodsko-posavske.

Liječnička pomoć ženi je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je dovezena hitnom medicinskom pomoći. Istragom je otkriven identitet drskog lopova te je utvrđeno da je riječ o 19-godišnjaku s područja Velike Kopanice, protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog razbojničke krađe.

U prosincu su na osječkom području okradeni brojni vlasnici objekata dok su u njima spavali, ali su se zaboravili zaključati!

Tako je osječko-baranjska policija izvijestila u samo jednom danu o dvije takve krađe. Lopovi su okrali vlasnice dok su spavale u kućama u Tešanjskoj ulici u Brijestu te u Ulici Vidove gore u Osijeku. Kradljivci su ženama iz novčanika ukrali novac i bankovne kartice.

Najbizarniji poznati slučaj zbio se u Osijeku početkom studenoga 2011. godine kada je malodobna djevojčica začula buku u drugoj sobi u stanu u naselju Retfala Nova. Izašla je iz svoje sobe i susrela se oči u oči s provalnicima. Srećom, provalnici nisu bili nasilni pa su djevojčicu samo otjerali u njezinu sobu te ukrali zlatninu i novac.

Sandra LACIĆ
ULAZIO U OTKLJUČANE STANOVE

Da vrijedi stara narodna uzrečica da prilika čini lopova svjedoči slučaj 20-godišnjeg mladića. On bi neopreznim vlasnicima ulazio u stanove i okrao ih dok su spavali. Mladić je najvjerojatnije išao od vrata do vrata i kada bi naišao na otključana vrata, ušuljao se u stan i krenuo u krađu. U studenome i prosincu prošle godine ulazio je u nekoliko otključanih stanova na području Osijeka, iz kojih je ukrao razne odjevne predmete, torbe, osobne dokumente i bankovne kartice u vrijeme dok su vlasnici spavali.

Najčitanije iz rubrike