TvObzor
HRT 2

Umorstva na Sandhamnu
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

Sandhamn, sunčani srpanjski dan. Nora Linde, odvjetnica jedne banke, priređuje zabavu; prijatelji su se okupili kako bi pratili završnicu jedriličarske regate oko Gotlanda. Svi plješću kada jedrilica na kojoj je Norin muž Henrik prvi časnik osvoji prvo mjesto. Međutim, na putu prema Sandhamnu, kapetan broda Oscar Juliander iznenada se sruši nakon što ga netko nastrijeli u prsa. Odakle je došao hitac i tko ga je ispalio?

Slučaj umorstva dodijeljen je detektivu Thomasu Andreassonu i njegovoj novoj partnerici Miji Holmgren iz policijske postaje Nacka. Ispostavi se da je Oscar Juliander, poznati i etablirani odvjetnik i potpredsjednik Kraljevskog švedskog jedriličarskog kluba (KSSS), iza uglađene vanjštine skrivao i tajne i laži. Ništa nije onakvo kakvim se čini. Zatim ubiju još jednog člana uprave KSSS-a. Nora svojim pravničkim znanjem pomaže u rješavanju slučaja pa se ona i Thomas sve više zbližavaju. To dodatno opterećuje Norin i Henrikov brak koji je ionako na klimavim nogama. Nora shvaća da mora odlučiti. Hoće li se razvesti ili ne?

Švedska serija "Umorstva na Sandhamnu", snimljena je prema bestseleru. Vivece Sten.

Pripremio: Nikola KUČAR
GLAVNE ULOGE

Glavne uloge u seriji tumače Jakob Cedergren (Thomas Andreasson), Alexandra Rapaport (Nora Linde), Sandra Andreis (Mia Holmgren), Jonas Malmsjö (Henrik Linde), Anki Lidén (Margit Grankvist), Lars Amble (Harald Linde) i Louise Edlind (Monica Linde). Autori scenarija su Hans Rosenfeldt i Camilla Ahlgren, a redatelji Niklas Ohlson i Mattias Ohlsson.

Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike