TvObzor
PICKBOX

Doktori za seks
Objavljeno 30. siječnja, 2015.
Nova serija na Pickboxu škakljivi je kvazipovijesni igrokaz o timu znanstvenih pionira koji su pokušali promijeniti američke stavove o seksu

Snimljena prema knjizi "Masters of Sex" Thomasa Maiera, serija “Dokroti za seks” priča je o usponu Williama Mastersa, ginekologa odmetnika koji se usudio proučavati seks u laboratorijskim uvjetima s ljudskim subjektima u St. Louisu 1950-ih godina. Zbog straha od groznog skandala, Masters je svoj projekt odrađivao u tajnosti dok nije imao sreću da zaposli seksualno slobodoumnu samohranu majku Virginiju Johnson kao tajnicu s velikim ambicijama, obdarenu društvenim vještinama koje doktor nije imao.

Masters i Johnsonova ubrzo postanu intelektualni partneri, ali i ljubavnici, što je bila dugo skrivana činjenica o paru. Kada su nakon 10 godina prikupljanja podataka objavili svoje istraživanje koje je objašnjavalo fiziologiju orgazma, zagovarali zdrav seksualni život i zauvijek završili s medicinskim čistunstvom i laganjem, preko noći su postali zvijezde cijele Amerike. Javnost im je tepala kao "paru koji je Ameriku naučio voditi ljubav.”

Dio šarma ove serije je i u tome što nam dr. Masters baš nije simpatičan. Prilično hladan, dominantan lik odgovoran je za najgore scene iz braka u bližoj televizijskoj povijesti, za što je zaslužan odlični Michael Sheen kojem je prekrasna Lizzy Caplan upravo savršena suprotnost bez koje bi ovoj seriji nedostajalo kemije.

Pripremio: Nikola KUČAR
UČINITE TO ZA ZNANOST

Radnja serije zvuči kao romantična zabavna priča i na trenutke "Doktori za seks" to stvarno jesu, primjerice dok Johnson nagovara liječnike i sestre u bolnici da se prepuste strastima u korist znanosti. Scene seksa prilično su zabavne, čak i kad je riječ samo o masturbaciji s brdom senzora zalijepljenih za kožu pacijenta, dok doktori mrmljaju o “rigidnosti bradavica”. Zbog istog perioda u kojem se odvija radnja, “Doktori za seks” na trenutke izgledaju kao “Momci s Madisona s povlasticama”, ali ubrzo shvatite da su napetiji, dublji, pa čak i više uznemirujući.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike