Tehno
POUZDANOST I IZDRŽLJIVOST

Lenovo se vraća u školske klupe s novim prijenosnicima ThinkPad 11e
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

Lenovo je na događanju Bett learning technology predstavio najnoviju ThinkPad 11e liniju prijenosnika dostupnu kao tradicionalni prijenosnik ili u inovativnom multimode YOGA obliku.

Osmišljena da zadovolji potrebe školske administracije, profesora te učenika od osnovne do srednje škole, nova ThinkPad 11e linija s instaliranim operativnim sustavom Windows pruža pouzdanost i izdržljivost Think proizvoda zajedno s unaprijeđenim tehničkim specifikacijama te procesorima najnovije generacije. Za poboljšano korisničko iskustvo ThinkPad 11e linija korisnicima je dostupna s opcionalnom ActivePen olovkom koja precizno oponaša korisnikov rukopis na papiru.

ActivePen prenosi sličnost i jednostavnost korištenja olovke i papira u digitalno okruženje. Unaprijeđena preciznost i osjetljivost pritiska olovke korisnicima daje prirodniji osjećaj dok tipke omogućuju jednostavan pristup često korištenim funkcijama. Uz predinstaliran softver Intel Education koji pruža alate i aplikacije skrojene za bolje iskustvo učenja u 21. stoljeću, nova ThinkPad 11e linija sada dolazi sa softverima Lenovo WRITEit i REACHit, unapređujući suradnju i produktivnost učenika i profesora. Ovaj moćni spoj inovativnih hardvera i softvera učinit će iskustvo učenja produktivnijim u učionici i izvan nje, dok će vođenje bilježaka, slanje domaćih uradaka i grupni projekti biti lakši – za učenike i profesore.

Unaprijeđeni ThinkPad YOGA 11e i ThinkPad 11e uređaji mogu udvostručiti cjelokupnu izvedbu s Intel Core procesorom pete generacije napravljenim posebno za tanke i lagane uređaje. ThinkPad 11e bit će dostupan i s AMD procesorima. Samo 2,5 cm tanak (1 inč) i 1,5 kg težak, idealan je za korištenje u pokretu od učionice do učionice, brzo se pali omogućujući učenicima brzo uključivanje bez odgode nastave. HD zaslon pruža dodatnu pogodnost kristalno čistog računalstva s 11,6-inčnim ultraprijenosnim okvirom. ThinkPad YOGA 11e sadrži Corning Gorilla Glass 3 za zaštitu multitouch ekrana s 10 točaka.

Kako bi se zadovoljile potrebe različitih obrazovnih institucija, dostupne su podesive postavke poput opcije označavanja imovine, BIOS modifikacije, laserskog graviranja te imaginga. Nadalje, Stoneware softver LanSchool classroom monitoring učiteljima omogućuje korištenje thumbnail pogleda kako bi mogli pratiti što njihovi učenici rade, isprazniti zaslone kako bi dobili njihovu pažnju, čak podijeliti nešto na svakom monitoru, pokazati važne vještine ili čak brzo glasovati.

“Neprestano inoviramo proizvode kako bismo području obrazovanja pružili što dugotrajnija i pouzdana rješenja“, izjavio je Alan Raison, izvršni direktor Lenovo PC proizvoda. “Inovacije u najnovijim ThinkPad 11e prijenosnicima, poput ActivePen tehnologije i WRITEit softvera, nude prirodniju interakciju uređaja u učionici povećavajući tako vrijednost rješenja pospješujući produktivnost i korisničko iskustvo krajnjeg korisnika. (M.R.)

Testovi

Poznato je kako učenicima prijenosnici često padaju, bacaju ih uokolo u ruksacima te nerijetko završe zaliveni nekom tekućinom. Srećom, ThinkPad prijenosnici poznati su po testovima kroz koje prolaze i ThinkPad 11e nimalo se ne razlikuje o tom pitanju. Zadovoljavajući MilSpec standarde s jedanaest metoda i devetnaest procedura, uključujući izdržavanje u uvjetima veće količine pijeska i prašine, ekstremnih temperaturnih razlika, vlažnosti i mehaničkih šokova, nova linija ThinkPad 11e osmišljena je imajući u vidu svakodnevne aktivnosti u učionici.

Najčitanije iz rubrike