Sport
NEPOZNATO O "KAUBOJIMA"

Duvnjaku hobi spavanje, budući diplomat Karačić, praznovjerni Čupić
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

Na golu Arpad, desno krilo su Mali ili Manji, lijevo Štrki ili Ninča, srednji vanjski Dule, lijevi vanjski Bićko ili Slija, desni vanjski Zerbe, a na crti Iggy ili Žaca, a u obranu ulazi Jaki.

Tako bi glasio sastav hrvatske rukometne reprezentacije kada bismo naveli nadimke reprezentativaca. Nadimci, karijera, životni moto i životne ambicije, školska sprema, bračni status i broj djece objavljeni su na internom portalu Svjetskog rukometnog prvenstva. Bez obzira na to što su rukometaši u našoj zemlji definitivno sportski “celebrityji”, koje prate ne samo sportski novinari, ipak postoje detalji iz njihova života koje možda šira javnost nije znala. Među hrvatskim su rukometašima tako desetorica oženjeni.

Zanimljive životne želje i hobiji

Među najdražim hobijima uglavnom navode playStation, internet, a oni koji imaju kod kuće djecu, i igranje sa svojom djecom. Mirku Aliloviću nije uzor Arpad Šterbik, po kojem nosi nadimak, nego slavni ruski vratar Andrej Lavrov. Počeo je igrati s 13 godina, a uz playStation upravo mu je najveće zadovoljstvo igrati se sa svojim sinovima Ivanom i Matom. Sportski i životni moto mu je - ne odustaj i budi pozitivan. Đakovčanin Domagoj Duvnjak kao bračni status navodi “u sretnoj vezi”. Zanimliv je hobi našeg najboljeg igrača. Dule je naime naveo kao hobi spavanje. Igoru Voriju idoli su njegovi roditelji. Ivan Čupić kao idola navodi Ivana Balića. Vori nakon karijere želi ostati u rukometu, dok se njegov suigrač iz PSG-a Jakov Gojun planira baciti u turističke vode u svom Splitu. Vrlo skromnu, ali jednostavnu želju ima Marko Kopljar. Jednoga dana želi biti dobar otac.

Dečki s diplomom

Zanimljivu bi mogao karijeru nakon rukometne imati Igor Karačić. Naime, student je završne godine Fakulteta za međunarodne odnose i diplomaciju u Mostaru. S indeksom je i Ivan Slišković, koji studira na Pomorskom fakultetu u Splitu. Puno je detalja kod biografije Ivana Čupića: da je završio srednju strojarsku u Metkoviću, spominje se gubitak prsta na lijevoj ruci, ali i da je vrlo praznovjeran. Mali, kako zovu Čupića, a u paru na desnom krilu je s Manjim (Zlatko Horvat, nap. a) prije svake tekme uvijek obuje prvo lijevu patiku, pa potom desnu, a iz autobusa na putu za dvoranu prije utakmice obavezno nazove suprugu. Ninčeviću je kao pravi čovjek s mora hobi ribolov i ronjenje, a zanimljivo da je rukomet tek počeo igrati tijekom pohađanja Srednje pomorske škole, koju je i završio. Jednostavnu želju da postane dobar rukometaš i još bolji čovjek ima Ivan Slišković, dok u životnom motu Željka Muse možemo sažeti sve ono što krasi ove dečke - odgovornost, profesionalizam, timski rad i borba do kraja. K. Lacković

Karabatiću hobi moda, Omeyeru kartanje

Zanimljivih detalja ima i kod ostalih dobro poznatih rukometaša iz ostalih selekcija. Nikakvih iznenađenja nema u biografiji Nikole Karabatića. Da je rođen u Nišu, da ga zovu Niko, a da mu je hobi moda (ima vlastitu liniju donjeg rublja) to se manje-više zna. O Thierryju Omeyeru zato znamo vrlo malo. Znamo da mu je nadimak Titi, ali ne i da mu je hobi kartanje. Oženjen je i ima sina i kćer, kao i Daniel Narcisse, kojem je nadimak Toumont, a Mikkel Hansen među prijateljima je poznat pod nadimkom Bunda.

Možda ste propustili...

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike