Sport
CIBALIA NA PRIPREMAMA U HERCEGOVINI

Vinkovčani će u Međugorju nastaviti popunjavati tanki igrački kadar
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

VINKOVCI - Vinkovačka ekspedicija otputovala je u Međugorje na drugi dio priprema, koji će trajati desetak dana. U Hercegovini će se uigravati momčadi, a u planu je i odigravanje pet-šest pripremnih utakmica. Na pripreme je trener Siniša Sesar poveo 24 igrača (tri vratara i 21 igrača). Od igrača koji su u sastavu Cibalije igrali jesenas, Sesar će imati tek njih 13, a ostalih 11 su Džijan, koji je došao na posudbu iz zagrebačkog Dinama, Milardović, koji se priključio pripremama, četiri igrači iz juniorskog sastava - Šubarić, Turčin, Uremović i Kraljević. Neki od njih su jesenas bili povremeno na klupi. Ostala petorica novopridošli su igrači koji još nisu potpuno udovoljili kriterije struke i morat će u Međugorju dodatno zapeti kako bi osigurali nebeskoplavi dres.

Među njima, prema riječima trenera, najviše izgleda za potpisivanje ugovora imaju Mario Tadić i Dominik Damjanović, a dodatno će se morati potruditi Belvin Sikira, Vjeran Škof i Damir Vidović, koji je ponovno dobio priliku zaigrati u Cibaliji. Prije polaska u autobus zamolili smo trenera Sesara za nekoliko rečenica.

- U odnosu prema prošloj godini na pripreme idemo oslabljeni, s nama ide nekoliko novih pridošlih igrača koje ćemo još testirati u Međugorju, bit će dovoljan broj provjereai uvjerit ćemo se u njihove kvalitete, pa ćemo točno znati hoće li biti pojačanja ili samo prinove.

Uz igrače koje je poveo u Međugorje, trener Sesar očekuje neke igrače da im se tamo pridruže i nastave trenirati s njima, a o kojima se igračima radi, “zakopčan je do grla”.

- Očekujemo tamo nekoliko igrača koji bi nam se trebali priključiti, no to ćemo točno znati tek kada dođemo u Međugorje. Radi se o provjerenim igračima koji su igrali Prvu ligu, s kojima bismo možda mogli pokriti nedostatak igrača u vrhu napada i na krilnoj poziciji, gdje smo trenutno najtanji. Možda bude još tko, jer smo deficitarni u obrani, pa je moguće da nešto iskrsne i na tim pozicijama. Uglavnom, uz težak rad i pripremne utakmice očekujem i popunu igračkog kadra - rekao je u zaključku Sesar.A.Grgić

PUTNICI ZA MEĐUGORJE

Popis igrača koje je Siniša Sesar poveo u Međugorje: Jakov Puljić, Matija Mišić, Ivan Zgrablić, Andrea Ottochian, Ivan Conjar, Stjepan Kvesić, Luka Muženjak, Ivan Filipović, Josip Milardović, Luka Kujundžija, Semir Aganspahić, Jakov Filipović, Zvonimir Šubarić, Dominik Jozinović, Stjepan Završki, Dominik Damjanović, Tomislav Turčić, Filip Uremović, Hrvoje Džijan, Marko Kraljević, Mario Tadić, Belvin Sikira, Vjeran Škof i Damir Vidović.

Stručni stožer: Sportski direktor Dražen Pernar, Trener Siniša Sesar, pomoćni trener Bruno Buhač, trener vratara Tomislav Vranjić, fizioterapeuti Vanja Šimunić i Bruno Sertić te ekonom Milan Perić.

DANAS PROTIV ŠIROKOG PRVI TEST

Već danas Cibaliju u Međugorju očekuje prva pripremna utakmica. Suparnik će im biti momčad Širokog Brijega, a susret počinje u 14.30.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana