Sport
NK OSIJEK PRESLAGUJE MOMČAD

Špoljarić vjerojatno odlazi u Crystal Palace
Objavljeno 29. siječnja, 2015.
Špoljarićev transfer Osijeku će donijeti oko 300 tisuća eura odštete

Bijelo-plavi ostali su bez još jednog darovitog igrača. Mladi veznjak Josip Špoljarić (18) najvjerojatnije će napustiti Gradski vrt i prijeći u redove engleskog prvoligaša Crystal Palacea.

Špoljarić je u Londonu proveo tjedan dana pokusnog roka i uvjerio ljude iz tog engleskog prvoligaša u svoje kvalitete. Njegov impresario Jurica Vranješ stoga je otputovao na Otok završiti posao. Ako se nešto ne bude zakompliciralo u finalizaciji transfera, Osijeku bi trebala pripasti odšteta od 300-tinjak tisuća eura. Cijela ta priča odigrala se na Špoljarićevo inzistiranje jer nije vidio svoju budućnost među bijelo-plavima, a čelinštvo kluba je već prije zauzelo stav po kojem nikoga neće moliti da nosi bijelo-plavi dres.

- Tržište je danas takvo da su mladi igrači na većoj cijeni nego oni zreliji. Lakše transferiramo nekog tinejdžera nego igrača iz prve momčadi. Mi nemamo mogućnosti zadržavati te mladiće jer je klub još uvijek u fazi financijske konsolidacije. Plaće sada isplaćujemo redovito, ali i dalje nemamo novca za razbacivanje - kaže Slobodan Tolj, predsjednik Uprave NK-a Osijek.

Tih 300 tisuća eura NK-u Osijek znače dva mjeseca života. U međuvremenu Tolj je pokrenuo opsežnu akciju pronalaženja sponzora.

- Imamo nekoliko otvorenih razgovora s privrednim subjektima, ali znate kako to danas teško ide. Ipak, nadamo se kako ćemo neki od tih pregovora uspješno završiti i još malo si olakšati financijsku situaciju - kaže Tolj.

Navijači su zabrinuti i izgledom momčadi, ali slika bi se mogla promijeniti već sljedećeg tjedna. Naime, nekoliko iskusnih igrača vrte se kao opcije za dolazak u Gradski vrt, a među njima ima čak i bivših reprezentativaca svojih država.

- Svi još uvijek gledaju kako bi si pronašli angažman u inozemstvu, ali već krajem ovog tjedna neke stvari bi mogle postati jasnije - kaže Tolj.

Iz Novigrada, pak, stižu stalno iste informacije. Pojačanja su nužna, a trener Tomislav Rukavina želi dokazane igrače. Fino zvuči, ali njih niti je lako pronaći u zimskom razdoblju, a one koji su na raspolaganju nije lako staviti u financijski okvir koji NK Osijek može poštovati. I baš zato se i dalje dosta toga polaže na suradnju s Rijekom. Riječani su u ofenzivi kada je u pitanju kupnja pojačanja pa se u Gradskom vrtu nadaju kako će poneki igrač s Kantride ipak ovog proljeća završiti u njihovim redovima. Prije svih, to se odnosi na Damira Zlomislića, “veznjaka” kojeg bi Rukavina rado vidio u Osijekovim redovima, a nije isključeno da se u tom paketu nađe još pokoje ime. Ipak, za konkretnije informacije trebat će pričekati povratak Rijeke s priprema iz Španjolske i potvrdu najavljenih transfera koje planira napraviti.

Zapravo, Osijek bi određena pojačanja možda lakše mogao dobiti na isteku prijelaznog roka (20. veljače), jer tada će postati zanimljiv onima koji ne uspiju pronaći inozemni angažman. No, tada će prvenstvo već debelo trajati i bit će to čista “kocka”. Uzdanje u sreću valjda je još jedino preostalo navijačima Osijeka jer pravu podlogu za optimizam u kvaliteti momčadi nažalost - nemaju.

Dalibor KELER
DANAS PROTIV CELJA

U trećem pripremnom susretu na pripremama u Novigradu nogometaše Osijeka očekuje najteži ispit. Suparnik će im biti slovenski prvoligaš Celje koji je jesenski dio sezone okončao na trećem mjestu slovenskog prvenstva.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini