Sport
SLAVKO GOLUŽA NE OSJEĆA ODGOVORNOST

Ostavka? Čemu takvo pitanje
Objavljeno 28. siječnja, 2015.
Pogrešno isključenje Kopljara sigurno ne može biti alibi za poraz od Poljske

Očito teška pobjeda nad Brazilom nije bio samo slab dan hrvatskih rukometaša. Treba objektivno zaključiti. Hrvatska na ovom svjetskom prvenstvu nije bila vrhunska, bar ne dovoljno dobra za jednu od medalja. Korak je to unatrag, a možda i više u odnosu prema četiri posljednja velika natjecanja, kada smo sa Slavkom Golužom na kormilu zaustavljeni u polufinalu. Stoga, bez obzira na priče o cilju - kvalificirati se za Olimpijske igre, za hrvatsku reprezentaciju ovo je neuspjeh.

Izbornik Slavko Goluža stoga se suočio s pitanjem i o ostanku na klupi.

- Čemu takva pitanja, imamo još dvije utakmice. Moramo se izdići iz ovoga, pokazati karakter. Znali smo se dići i nakon poraza u polufinalu, moramo biti jači i od ovoga - razmišlja Goluža.

Naš izbornik ključnim ocjenjuje promašene zicere u završnici te neiskorištena dva igrača više.

- Nedostajalo je odlučnosti u napadu. Zbili smo sve u sredinu, nije bilo protoka lopte. Drugo poluvrijeme bilo je bolje, ali smo u završnici puno zicera promašili. Ne mogu ništa zamjeriti igračima. Bio bih najsretniji da su zabili ono što nisu. Detalji su presudili. Tako je u današnjem rukometu. Odlučuje često jedna lopta.

Zamjerate li što sebi nakon ispadanja u četvrtfinalu?

- Treba doći do četvrtfinala. Govorio sam kako je Poljska jako dobra reprezentacija. Puno je bilo i priče kako nam je do zlata otvoren put. A to nije bilo baš tako. Imali smo i nekih stvari na koje nismo mogli utjecati.

Goluža si ništa ne zamjera, a koje su to okolnosti?

- Nismo htjeli o tim stvarima pa nećemo ni sada. Samo ću reći da je atmosfera u redu.

Za jedan detalj koji je presudio okrivio je suce. No jedna pogrešna prosudba sigurno nije razlog poraza u četvrtfinalu.

- S dva igrača više primimo bez veze gol iz kuta. I onda dobijemo isključenje Kopljara. Ispred mene se sve odvijalo. Ispričavali su mi se, ali što vrijede isprike - zaključuje izbornik svoju katarsku epizodu, a do kraja Prvenstva i u sljedećem susretu, s Njemačkom, možda spašava i svoje mjesto na hrvatskoj klupi. (K. L.)

Najčitanije iz rubrike