Osijek
SUD DONIO ODLUKU O BIVŠEM RAVNATELJU LUČKE UPRAVE OSIJEK:

Ante Šimić nema pravo na
otpremninu od 543 tisuće kuna
Objavljeno 28. siječnja, 2015.

Protekloga tjedna drugostupanjski Županijski sud u Osijeku u sporu između Ante Šimića, bivšeg ravnatelja Lučke uprave Osijek, i te ustanove presudio je da Šimić nema pravo na otpremninu od 543 tisuće kuna, koliko je on sudski tražio zbog izvanrednog otkaza ugovora o radu koji mu je u studenom 2012. godine uručen zbog, kako je objašnjeno, niza nezakonitosti i nepravilnosti u radu.

Podsjetimo, prije više od dvije godine Upravno vijeće LU Osijek, nakon što je šest godina proveo na mjestu ravnatelja, razriješilo ga je te dužnosti, a o odluku o razrješenju potvrdilo je resorno Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Drago Aćimović, predsjednik UV-a LU Osijek, tada je ukratko objasnio i razloge smjene. “Posrijedi je niz nezakonitosti i nepravilnosti koje su napravljene u proteklih godinu dana prilikom radova na gradnji sportskih pristaništa Labov u Nardu, kao i Neptun i Retfala u Osijeku, koji su se tamo obavljali bez prijeko potrebne lokacijske dozvole ili potvrde glavnog projekta, uz Šimićev nalog. Za sve utvrđeno imamo i rješenja Lučke kapetanije kao nadležnoga tijela, a zbog tih radova Lučkoj upravi prijeti šteta od ukupno 2,3 milijuna kuna za sva tri pristaništa”, kazao je.

Šimić je, kao istaknuti član HDZ-a, tada ustvrdio kako je riječ o političkoj smjeni sa strane vladajuće, tzv. Kukuriku koalicije te je zadovoljštinu potražio sudskim putem, prvo kod Općinskog suda u Osijeku, jer je tim izvanrednim otkazom UV izbjeglo isplatu otpremnine Šimiću, kao i da ga se zadrži na mjestu pomoćnika ravnatelja ili šefa marketinga LU, što je stajalo u klauzulama njegova ugovora. “Prvo je Općinski sud donio presudu u kojoj je stajalo da Šimić nije nezakonito dobio otkaz, ali je smatrao da mi kao Upravno vijeće nismo mogli donijeti takvu odluku. Na tu presudu i mi i Šimić žalili smo se drugostupanjskom Županijskom sudu u Osijeku, čija je presuda prošloga petka dostavljena i nama i njemu. U njoj je, na osnovi dokaza o nezakonitostima i nepravilnostima u njegovu radu, potvrđeno kako je Šimić zakonito dobio izvanredni otkaz, ali i kako smo mi kao Upravno vijeće mogli donijeti takvu odluku. Dakle, Šimiću neće biti isplaćeno ni kune od traženih 543 tisuće kuna otpremnine”, naglasio je jučer Aćimović. T. Levak

ANTE ŠIMIĆ

Idem na Vrhovni sud

Ante Šimić, sada direktor gradske tvrtke Tržnica d.o.o., jučer je očekivano naglasio kako se ne miri s presudom. “I dalje smatram kako je posrijedi čista politička smjena. Ponavljam kako sam ponosan na realizirane projekte, što dokazuje i zadovoljstvo ljudi koji se koriste navodno spornim pristaništima. Zadovoljštinu ću potražiti na Vrhovnom sudu, kojemu ću podnijeti zahtjev za reviziju”, najavio je Šimić.

Najčitanije iz rubrike