Osijek
DJEČJE GRADSKO VIJEĆE KOD IVANA VRKIĆA

Prvi sastanak dvoje osječkih gradonačelnika
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

S konkretnim zahtjevima i planom koji namjerava ostvariti ove kalendarske godine jučer je pred gradonačelnika Ivana Vrkića sjela Iva Komar, gradonačelnica Dječjeg gradskoga vijeća Grada Osijeka. Ovo je bio njihov prvi susret kojem su nazočili i svi vijećnici DGV-a.

- Namjeravamo organizirati zabavu za Valentinovo, potom nagradnu igru za Uskrs, gdje ćemo pisanice skriti u Drvengradu, a tko ih pronađe, dobit će nagrade. U suradnji s Glazbenom školom Franje Kuhača nagradili bismo u vlastitoj režiji i po osam učenika iz svake škole, točnije iz svakog razreda, i to one koji su se istaknuli svojom humanošću, a također želimo napraviti i priredbu za Božić - znalački je svoje planove za ovu godinu pojasnila dječja gradonačelnica svom kolegi Vrkiću, koji je, bez prigovora, prihvatio svaki izneseni prijedlog.

Rekao je kako ga je Iva impresionirala ozbiljnošću i oštroumnim stavom te iznesenim zahtjevima. Obećao je i da će biti na raspolaganju za sve dobre ideje, a ovisno o proračunskim sredstvima, nastojat će i pomoći pri realizaciji.

- Moram reći da je lakše raditi s malima jer ovdje nema nikakvih krivih namjera, već samo želje mladih da nešto učine u ovom gradu. Rado ću surađivati i prezadovoljan sam jer sam dobio pravu partnericu koja je autoritativno došla s nekoliko zahtjeva. Ovo je generacija koja zna što očekuje od budućnosti - istaknuo je Vrkić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike