Ekonomija
BEZ ISKAZNICE NEĆE BITI MOGUĆE KUPITI SREDSTVA ZA ZAŠTITU BILJA

Općina Bilje sufinancira 60 posto edukacije poljoprivrednika za rukovanje pesticidima
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

Najavljivana edukacija poljoprivrednika - korisnika svih sredstava za zaštitu bilja konačno kreće u realizaciju. Osposobljavanje je temeljeno na odredbama Direktive 2009/128/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, a prenesene u Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 124/12).

Predsjednik Odbora za poljoprivredu Općine Bilje Ivan Plaščak kaže kako je Općina odlučila pomoći poljoprivrednicima u sufinanciranju troškova obuke koja se mora provesti do 26. studenoga 2016. jer inače osobe nakon tog roka neće posjedovati iskaznicu o završenoj edukaciji i neće moći kupiti potrebna sredstva za zaštitu bilja (osim amaterskih).

- Kako je Općina Bilje zainteresirana za organizaciju ovog osposobljavanja na svom području preko Odbora za poljoprivredu i u suradnji sa Zavodom za mehanizaciju Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku pozivamo sve zainteresirane mještane općine Bilje da se prijave za edukaciju koja će se organizirati 10., 11. i 12. ožujka 2015. na području općine Bilje. Cijena osposobljavanja iznosi 300 kuna po polazniku, a Općina Bilje će ga sufinancirati u iznosu od 60 posto, tako da stanovnici naše općine plaćaju 120 kuna po polazniku - pojašnjava Ivan Plaščak. D.Pejić

300

kuna po polazniku iznosi cijena edukacije

120

kuna po polazniku iznosi cijena edukacije uz sufinanciranje

Zainteresirani za edukaciju mogu se prijaviti najkasnije do 1. ožujka preko mobitela 098/506-255 (Ivan Plaščak)

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

Najčitanije iz rubrike