Regija
DONACIJA OŠ DORE PEJAČEVIĆ

Lionsi našičkoj školi darovali računala
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

NAŠICE - Lions klub Našice donirao je OŠ Dore Pejačević četiri prijenosna računala koja će koristiti četiri razredna odjela za pristup e-dnevniku, održavanje nastave i prezentacija. Donaciju u vrijednosti 10.000 kuna donijeli su članovi kluba predvođeni predsjednikom i tajnikom Željkom Crnkovićem i Mladenom Kajganićem. Računala je preuzela ravnateljica Jasminka Falamić koja je zahvalila na donaciji, a primopredaji su nazočile i pedagoginja Lea Liović te predstavnica Vijeća učenika Mirta Vučinić. Ravnateljica Falamić istaknula je kako će im ova donacija pomoći u osuvremenjivanju nastave te omogućiti kvalitetniji rad.

- Cilj nam je u školi imati što bolju opremu kako bismo djecu mogli bolje educirati. Računala ćemo staviti u učionice razredne nastave, a u planu nam je opremanje svih nastavnih prostorija. To znači da bi svaka učionica imala svoje računalo, projektor i internetsku mrežu da bi mogli kvalitetno koristiti e-udžbenike i prijeći na e-dnevnike. Trebaju nam suvremena nastavna sredstva za što kvalitetniju nastavu, a i veliki je interes učenika za takav oblik učenja i rada – rekla je Falamić. Dodala je kako je škola u deficitu s informatičkom opremom i da informatička učionica zahtijeva obnovu.

- Oprema je dotrajala i nedostatna, ali unatoč tome, naši učenici zauzimaju istaknuta prva mjesta na županijskim natjecanjima, i to godinama, a sudjeluju i na državnoj razini, gdje se također plasiraju na vrlo visoka mjesta - naglasila je ravnateljica Falamić.

Učenica 8.c razreda Mirta Vučinić navela je kako će ovom donacijom biti zadovoljni i učenici.

Željko Crnković, predsjednik našičkog Lions kluba, kazao je kako je bez informatike danas teško zamisliti bilo kakav napredak te da je ovoj školi informatička oprema više nego potrebna. Podsjetio je da su novčana sredstva za kupnju računala prikupljena na humanitarnom Lions balu.S.Fridl

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike