Dome slatki dome
MALE PROMJENE, VELIKI DOJAM

Jeftine ideje za osvježenje doma
Objavljeno 29. siječnja, 2015.

Dosadilo vam je kako vaš dom trenutno izgleda, ali ne možete promijeniti ono što vam se ne sviđa? Za malo novca i još manje truda možete osvježiti svoj životni prostor. Evo nekoliko savjeta.

U dvije boje

Obojite zidove u dvije boje umjesto u samo jednu. Ako želite da soba djeluje više, dvije trećine zida obojite u tamniju nijansu, a trećinu ispod stropa u bijelu.

Fotografije na zidovima

Svaka će prostorija izgledati ljepše ako su na zidovima slike. Međutim, umjetnička djela mogu biti itekako skupa, tako da je najbolje da se opredijelite za fotografije koje ste sami napravili. Izaberite one najljepše (vaših najmilijih ili s putovanja), izradite ih, uokvirite i stavite na zid.

Dvostruki tepih

Namještaj u prostoriji treba biti ili potpuno na tepihu ili potpuno izvan njega, jer će na taj način prostor za sjedenje činiti jednu povezanu cjelinu. Na pod stavite neutralni tepih pa preko njega neki deblji, vuneni. Tako ćete gostima pružiti osjećaj dobrodošlice i udobnosti.

Fini prekrivač

Ako ne želite ili ne možete kupiti novi kauč, preko starog prebacite neki fini prekrivač.

Kućno drvo

Malo, kućno drvo unijet će život u svaki prostor i popuniti prazne kutke. Izbor biljaka koje možete uzgajati u domu je velik, a ovisno o prostoru možete se odlučiti za fikuse, koji su naročito dekorativni.

Stolić za kavu

Ravne površine, koliko god se trudili, nekako uvijek završe zatrpane raznim časopisima, računima i sličnim stvarima. Da biste to izbjegli, umjesto stola stavite tabure i to, po mogućnosti, u nekoj veseloj boji. Tako ćete spriječiti nagomilavanje nepotrebnih sitnica pa će soba izgledati ljepše i veselije.

Dodatno svjetlo

U svakoj bi sobi trebalo biti više izvora svjetla. To znači da bi bilo dobro da imate i stolnu i podnu ili zidnu svjetiljku kako bi uvijek bilo dovoljno svjetla.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

Najčitanije iz rubrike