Sport
NIKOLA KARABATIĆ O BORBI ZA NASLOV

Najveći favorit za zlato je Katar!
Objavljeno 28. siječnja, 2015.

Za razliku od Hrvatske, koja je odigrala triler s Brazilom, Francuzi se nisu previše namučili s drugom južnoameričkom reprezentacijom u osmini finala - Argentinom. Slavili su “tricolori” s čak 13 pogodaka razlike u susretu gdje smo vidjeli također da su Argentinci pokušavali s prilično dubokim izlascima ostaviti Nikolu Karabatića potpuno odsječenog. Nisu uspjeli, ipak Francuzi nisu samo osuđeni na jednog igrača već je to skup sjajnih igrača.

- Ozbiljno smo shvatili Argentinu, koja je odigrala neriješeno protiv Danske. Mislim kako je presudila naša 6-0 obrana - rekao je Karabatić kojeg nije previše iznenadio jak otpor Brazila protiv Hrvatske.

- Nije me iznenadio Brazil. Imaju odličnu momčad koja je namučila sve svoje suparnike, i Španjolsku i Katar i Sloveniju. Očekivao sam tešku borbu i pobjedu Hrvatske, možda ne samo s jednim golom razlike, ali igra Brazila uopće me nije iznenadila.

Pobjeda nad Argentinom donijela je Francuzima sudar sa Slovenijom. Kakav susret očekuje Karabatić?

- Očekujem tešku utakmicu - kratko će jedan od najboljih rukometaša svijeta, koji je s nekolicinom slovenskih igrača dijelio svlačionicu.

- Da, bio sam i u Kielu i Montpellieru i igrao sa slovenskim igračima. Igrali smo s njima i ja i moj brat. Evo Vidko (Kavtičnik, nap. a) i još nekoliko Slovenaca su i dalje u Montpellieru. Imaju odlične igrače, brzi su, taktički odlični, imaju dobrih igrača koji igraju dobro jedan na jedan poput Zormana, pa Skubea. Neće biti lagano, ali mi smo favoriti. Biti će pritisak težak jer ipak prolaz u polufinale znači borba za medalje.

Zanimljiv je odgovor dao Karabatić tko je favorit za naslov svjetskih prvaka?

- Najveći favorit je Katar - rekao je francuski reprezentativac bez dodatnog objašnjenja. (K.L.)

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike