Sport
U NOVIGRADU SE DOGAĐAJU I NEKE DOBRE STVARI

Vojnović izrasta u pravog lidera
Objavljeno 27. siječnja, 2015.
Aljoša je u nastavku prvenstva sposoban promijeniti ukupnu sliku osječke momčadi

Pripreme nogometaša Osijeka u Novigradu ulaze u posljednju fazu. Bijelo-plavi će tamo boraviti još tri dana, a onda se vraćaju kući.

Nad cijele pripreme nadvio se duh neizvjesnosti. Igrački kadar s kojim raspolaže trener Tomislav Rukavina ne ulijeva baš preveliki optimizam. Iako se u bijelo-plavom taboru još uvijek nadaju nekakvim pojačanjima, ona, da su stigla jučer, već bi bilo prekasno. Do starta drugog dijela sezone u Zadru ostalo je još samo desetak dana pa ako Rukavina i dobije još poneko pojačanje, neće imati previše vremena uigrati ih s momčadi. Inače, Osječani su dobili i drugi pripremni susret. Ovaj put su minimalno svladali trećeligaša Novigrad (1:0), ali utakmica je velikim dijelom izgubila smisao i prije poluvremena kada je neoprezni Slavko Bralić zaradio dva žuta kartona.

- Pobijedili smo, ali nije to baš bilo nešto. Bralić? Ne znam što bih rekao o njegovu isključenju - očito ljut bio je Rukavina nakon tog susreta.

Bralić je u prilici izboriti mjesto u udarnoj postavi, a ovakve ekshihibicije sigurno mu neće pomoći u tome. Očito on teško kontrolira svoju agresivnost na terenu. Inače, nakon tog susreta Rukavina je zahvalio dvojici od trojice igrača koji su bili na probi. Salih Muminović i Almir Ahmetović nisu zadovoljili, a “produženi boravak” s bijelo-plavima zaslužio je Edin Husić.

- Nisu to loši igrači, ali oni nisu došli dovoljno tjelesno spremni. Zato nisu bili u stanju pratiti ritam naših treninga, a mi nemamo vremena za eksperimente. Što se tiče Husića, on je pokazao kvalitetu i zato smo ga zadržali s nama još neko vrijeme - objasnio je Rukavina.

Ove zime događa se baš ono što trener bijelo-plavih nikako ne voli. Nude mu se svakakvi igrači i sve bi ih trebalo provjeravati.

- Meni su te probe bespredmetne. Što igrač može pokazati u 2-3 dana. Bilo bi mi logičnije da mi pratimo igrače koje želimo kroz sezonu i onda ciljano dovodimo - kaže trener osječkog prvoligaša.

Tako bi to trebalo biti u idealnom svijetu, a NK Osijek je ruku na srce još uvijek miljama udaljen od njega. U Gradskom vrtu još uvijek stoluje improvizacija i puno se toga radi u hodu.

Ipak, nije baš sve tako loše. Osijek je ove zime ipak dobio jedno veliko, pravo pojačanje. Aljoša Vojnović nije se kući vratio samo da bi odrađivao posao. Očito si je postavio mnogo ozbiljnije ciljeve. Postati istinski lider bijelo-plavih. Osijeku i te kako treba takav igrač koji će svojom kvalitetom i stavom biti sposoban promijeniti mentalnu sliku cijele momčadi. Uvijek nam na pamet padne koliki je udarac za momčad bila ozljeda kapetana Hrvoja Kurtovića jesenas. Kada njega nije bilo unutra, kao da je nestalo strasti i žestine u igri. Sada će Kurtović u Vojnoviću dobiti pravu pomoć na tom planu. Uz to Vojnovićeve kvalitete definitivno mogu popraviti i efikasnost koja je bila itekako problematična. Uglavnom, Rukavina možda nije dobio puno tijekom ove zime, ali u Vojnoviću je vjerojatno dobio i više negoli se to na prvi pogled može vidjeti.

Dalibor KELER
PAVIĆ SE VRATIO IZ ZAVRČA

Lijevi bek NK Osijek Antonio Pavić vratio se iz Zavrča neobavljena posla. Trebao je u tom slovenskom, prvoligašu provesti proljeće na posudbi ali od toga neće biti ništa. Dijelom zbog činjenice što se nije oporavio od problema s tetivama zbog čega je propustio početak priprema i nije s momčadi otputovao u Novigrad na pripreme. No, navodno nije baš bio ni zadovoljan financijskim uvjetima koje su mu ponudili Slovenci.(D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike