Sport
“BROKERI” U PROBLEMIMA

Izvan stroja kompletna visoka linija
Objavljeno 28. siječnja, 2015.

OSIJEK - Dobro otvaranje drugog dijela prvenstva A-1 hrvatske lige malo je pokvareno s dva poraza u nizu. Košarkaši Vrijednosnice Osijeka su nakon pobjede u Sinju izgubili kod kuće od Šibenika, a prošle nedjelje ostali su praznih ruku u Trnskom. Ništa dramatično nije se dogodilo, u Zagrebu bez bodova ostaju i puno jače momčadi. No, “brokeri” su taj dvoboj izgubili dosta lako, a to je ono što je zabrinulo trenera Vladimira Kristića.

- Konačni rezultat sve govori. Primili smo 95 poena, 33 u prvoj četvrtini, 58 na poluvremenu. Takvom obranom nismo imali što tražiti. Ponovile su nam se slabosti iz prethodnog dvoboja, pod svojim smo košem bili 'mekani'. Suparnici su imali 12 napadačkih skokova, a njihovi najučinkovitiji igrači bili su centri Halilović i Šarlija, a imali su sjajnu pomoć u mladom Božiću, koji je najbolji 'zaštićeni' igrač u ligi - kaže Krstić, svjestan da će agresivnost pod vlastitim obručem morati biti na višoj razini, ako se ne želi ući u negativniju seriju od ove trenutne. Pobjeda se kao imperativ nameće u subotu, kada u Gradski vrt stiže Zabok.

- Prošli domaći poraz bio je nespretan i nesretan. Sada moramo učiniti sve da izbjegnemo sličan scenarij - jasan je trener “brokera”, koji ima dodatnih problema upravo s centarskom linijom, koja je kompletna izvan stroja. Potvrdio nam je to sportski direktor Renato Martinko.

- Trenutno ne možemo računati ni na jednog našeg igrača višeg od dva metra. Tončinić je zbog problema s virozom završio na infuziji, Buha je ozlijedio koljeno na posljednjem treningu i vjerojatno ga čeka duža stanka. Problema s koljenima ima i zaštićeni Krajina, koji nije konkurirao za susret u Zagrebu, gdje će odrađivati terapije. Koljeno muči i Kujundžića, stoga je jasno da smo u velikim problemima - naglašava Martinko, koji se nada da će se bar Tončinić oporaviti do subote. S prvim strijelcem i skakačem momčadi lakše bi se mogao pronaći put do prve domaće pobjede u ovoj godini. N.Benčina

Najčitanije iz rubrike