Crna kronika
NOĆNI LOPOVLUK U TURANOVCU U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI RAZBIJENO STAKLO

Lopov iz ambulante ukrao lijekove za koje treba recept
Objavljeno 28. siječnja, 2015.
Vrijednost lijekova je manja od štete zbog razbijenog ormara

Iz ambulante u Turanovcu, pokraj Virovitice, provalnici su ukrali nekoliko desetaka tableta - analgetika i sedativa. Kako je priopćila Policijska uprava virovitičko-podravska, o provali u ambulantu dojavljeno je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

- Istragom je utvrđeno da su provalnici između četvrtka i ponedjeljka došli do zdravstvene ustanove, u koju su provalili. Ukrali su više desetaka raznih lijekova. Kolika je počinjena ukupna šteta, naknadno će se utvrditi - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske.

Od Igora Fazekaša, ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, doznajemo da do sada nije bilo provala u zdravstvene ustanove na tom području, a ambulanta u Turanovcu također pripada istoj instituciji. “Ambulanta u Turanovcu radi dva puta tjedno, no ako je nekome trebala pomoć, mogao je doći u našu ljekarnu u Virovitici, koja radi 24 sata na dan i vrlo je blizu Turanovca”, kaže Fazekaš.

Ukradeni lijekovi, dodaje Fazekaš, bili su zaključani u ormaru, pa su lopovi napravili više štete da bi došli do njih nego što je vrijednost ukradenih lijekova.

- Razbili su prozore, a potom i staklo na ormaru s lijekovima. Inače, svi lijekovi koji su u ambulanti ne smiju se koristiti bez liječničkog recepta, odnosno smiju se koristiti samo prema preporuci liječnika. Nadam se da će se provalnici uskoro pronaći, a postoje indicije da će tako i biti - kazao je ravnatelj Igor Fazekaš.

Sandra LACIĆ
PROVALJUJU U KAFIĆE I TRGOVINE

Đuro Bukvić, načelnik Općine Lukač, na čijem je području i Turanovac, potvrdio nam je da do sada nije bilo provala u ambulante, no postoji drugi problem.

- Do prije godinu ili godinu i pol nije bilo puno provala, no u posljednje vrijeme događaju se provale u kafiće i trgovine - kaže načelnik Općine.

UKRALI CJEPIVA PROTIV ZARAZNIH BOLESTI!?

Jedna od bizarnijih krađa iz zdravstvene ustanove zbila se u veljači 2012. godine u Bizovcu. Provala u tamošnju ambulantu rezultirala je bizarnom krađom cjepiva protiv više vrsta zaraznih bolesti!? Osim cjepiva lopov je odnio i aparatić za mjerenje šećera u krvi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike