Sport
EKIPA STVORENA IZ PRIJATELJSTVA

Džezeri iz Feška ispisuju malonogometnu povijest: u 28 godina osvojili 23 trofeja
Objavljeno 26. siječnja, 2015.

Ova priča je potpuno drukčija. Ovo je priča o ekipi koja gotovo nikada nije imala veliku zvijezdu u svojim redovima, a osvojila je možda i najviše odličja od svih malonogometnih ekipa u Slavoniji i Baranji.

Riječ je o momčadi Džezeri Feričanci. Džezere je stvorila skupina tadašnjih nogometaša feričanačkog Feška: Igor Brkić, Željko Stošić, Davor Ergović, Boris Šteher i Željko Strilić.

- Spomenuti igrači nastupili su na jednom od prvih turnira u Slavoniji i Baranji, naravno orahovačkom, 1988. godine, te igrali finale. Dvije godine poslije priključili su nam se Josip Nikšić i danas nažalost pokojni Marijan Biondić Švabo iz Čačinaca, i uzimamo tri orahovačka turnira zaredom. Zašto Džezeri? Budući da smo se uvijek kao nogometaši Feška, vozeći se autobusom na utakmice, opuštali uz gitaru i pjesmu te često pjevali Bajaginu pjesmu 'Dobro jutro, džezeri', prozvali smo se Džezeri i eto ime traje sve do danas.

Džezeri su jedina momčad koja nastupila na svih 27 orahovačkih turnira i to pod istim imenom. U tih 27 godina 20 puta su igrali polufinale, od toga 14 finala i šest naslova prvaka, osam drugih mjesta, četiri treća i dva četvrta mjesta. U 12 godina turnira u Našicama Džezeri su, naravno, nastupili na svima i igrali šest polufinala od čega imaju jedan naslov, dva druga i tri treća mjesta.

- Puno je godina i utakmica iza nas. Kroz ekipu Džezera prošlo je pregršt sjajnih momaka i igrača, a ono što je važno reći je da su okosnica uvijek bili igrači NK Fešk Feričanci. Tako je to i danas, današnju momčad nose Ivan Kapraljević, Hrvoje Falamić, Marin Pavlović, Domagoj Žiha i Mario Prevolšek. Uvijek smo bili kao jedan, a premda kao i svatko u sportu uvijek želimo pobijediti, prvi cilj Džezera oduvijek je bio igrati fair-play i pružiti odličan nogomet - kaže Strilić, koji već godinama cijelu svoju zimu posveti malom nogometu. Vozi svoje igrače od Našica do Orahovice, pa i dalje.

Strilić i njegovi Džezeri primjer su istinske ljubavi prema sportu i nogometu, uzor su svim mladićima koji danas od zime do zime skupljaju momčadi samo da bi zaradili koju kunu. Džezeri i Željko Strilić jednostavno takvima poručuju kako su nogomet i sport - veći od novca!

Vladimir GRGURIĆ
HALL OF FAME DŽEZERA

Željko Strilić ponosno nam pokazuje kolekciju trofeja Džezera koji zauzimaju posebno mjesto u njegovoj gostionici “Sport” u Staroj Jošavi. Tu su i primjerci 20 garnitura dresova Džezera kroz 27 godina za koje kaže da je veliku pomoć pri nabavi imao u tvrtkama NEXE grupa, Croatia osiguranje i Zeba Drvo.

NEKADA DOBIJEŠ, NEKADA IZGUBIŠ

Ništa mi nije teško, ni voziti ni skupljati momčad i kupovati nove garniture dresova svake zime jer Džezeri su tradicija i veličina. Evo, ove godine smo izgubili dva finala, i u Orahovici i Našicama s po 1:0, pa da si kosu počupaš! Ali što je, tu je, sve je to sport, nekada dobiješ – nekada izgubiš kao uostalom i u životu. Meni je najvažnije da Džezeri žive te da se ovi malonogometni turniri na našem području i dalje održavaju jer oni su zimski praznik nogometa i sporta, kaže Strilić.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike