Osijek
ISKORISTILA SREDSTVA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

Nezaposlena Osječanka otvorila prvi salon za glačanje rublja
Objavljeno 27. siječnja, 2015.

Prije nekoliko dana u Osijeku je otvorena prva registrirana peglaonica, i to u Županijskoj 34. Poduzetničku hrabrost za ulazak u ovaj posao u vrijeme krize skupila je Osječanka Ankica Barić, koja je za svoju poslovnu ideju dobila i podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Naime, Ankica Barić iskoristila je sredstva za samozapošljavanje i krenula u privatno poduzetništvo nakon što već duže vrijeme nije uspijevala naći posao u struci kao knjigovođa.

- Gotovo 26 godina radila sam kao knjigovođa u Slavonijatekstilu, a kada su mi rekli da sam tehnološki višak, pristala sam pa sam radila i kao prodavač u njihovim trgovinama. Kada je ta tvrtka otišla u stečaj, našla sam posao u trgovinama Arene, ali nakon dvije godine i ta je tvrtka otišla u stečaj. S obzirom na to da imam tri kćeri koje se školuju, morala sam se snaći pa sam prošlo ljeto otišla raditi čak i u sezonu na moru, a onda sam počela tražiti ideju za samozapošljavanje - priča Barić.

Tako sada u pegalonici glača sve - od donjeg rublja do stolnjaka i posteljine - a s obzirom na povoljne cijene i dobru lokaciju, nada se da će posao dobro krenuti.

- Danas velik broj mladih žena radi i nema vremena kada dođu kući još stati i glačati rublje. Tako glačam rublje po komadu već od dvije kune, do četiri kilograma glačanje naplaćujem po komadu, a iznad navedene težine naplaćujem 14 kuna po kilogramu za odrasle i 18 kuna za kilogram dječje odjeće. Glačanje muške košulje, primjerice, naplaćujem sedam kuna, a glačanje velikog stolnjaka šest kuna. Nudim i mogućnost besplatne dostave rublja na kućnu adresu za glačanje iznad 200 kuna. Vjerujem kako je mogućnost glačanja u radionici mnogima praktičnija nego da nepoznatu osobu primaju u vlastiti dom - kaže Ankica Barić, dodajući kako je već u prvih nekoliko dana velik broj Osječana pokazao interes za njezine usluge glačanja.

Nefreteta Z. EBERHARD
NUDI I POPRAVAK ODJEĆE

Uz glačanje, Ankica nudi i usluge popravka odjeće - od skraćivanja do krpanja. “Skraćivanje hlača je 20 kuna, a krpanje deset kuna. Za troškove iznad 100 kuna dajem i popust od 10 posto. Radionica radi svakim danom prijepodne, osim utorka i četvrtka, kada radi poslijepodne sve do 20 sati”, kaže Ankica.

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike