Sport
ODLIČAN POČETAK DRUGOG DIJELA

Pokazale da mogu i pod pritiskom
Objavljeno 25. siječnja, 2015.

OSIJEK - Kada nakon mjesec dana stanke igraš utakmicu u kojoj nemaš pravo na pogrešku, svašta možeš očekivati. No odbojkašice Osijeka 06 odradile su upravo takvu utakmicu na najbolji način, gotovo bez pogreške. U svom Gradskom vrtu, u sklopu 12. kola Skupine II, deklasirale su Kostrenu, koja je direktan suparnik za toliko željeno četvrto mjesto, koje igračice Darija Fančovića očito nemaju namjeru ispustiti. Nema sumnje, ovih nešto više od sat vremena najbolje je što smo od Osječanki vidjeli ove sezone.

Kostrena je zaskočena odmah na otvaranju dvoboja, 9:1 za domaće bio je jasan znak da žele gošće kući poslati praznih ruku. Bilo je vidljivo da će utakmica biti “jednosmjerna ulica”, domaće nisu posustale ni jednog trenutka i sve je to na kraju ispalo vrlo uvjerljivo. Ali potpuno zasluženo.

- Tijekom prvenstvene stanke razmišljale smo i pripremale se isključivo za ovu utakmicu. Znale smo da nemamo pravo na pogrešku, ali, iskreno, nisam očekivala da ćemo na ovakav način doći do vrijednih bodova. Istina, trener nas je upozorio na suparničke mane i vrline, a to prvo smo očito dobro skenirale i tako realizirale sve dogovoreno na parketu. Ako ovako nastavimo, četvrto mjesto ne bismo smjele ispustiti - kaže kapetanica Osijeka 06, Ivana Grubeša, koja je sa suigračicama ostavila itekako pozitivan dojam. Ekipa koja je u dosadašnjem dijelu sezonu djelovala beskrvno i izgubljeno transformirala se u stroj koji melje suparnice. Da su tako igrale prije, plasman ne bi bio upitan, a ovako će ipak morati nastaviti ovakva izdanja. U tom slučaju Osijek 06 borit će se za plasman u elitnu skupinu prvoligaškog društva. N. Benčina

Osijek 06                    3
Kostrena                     0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Detelj i Vurušić (oba Varaždin)

OSIJEK 06: Grubeša, Krivić, Lulić, Kolarić, Matković, L. Grahovac, Magdić, Fabulić, I. Grahovac, Šimunec, Volmut, Bilić

KOSTRENA: Malec, Zdrilić, Dujmec, Murgić, Vrbanc, Tičak, Šaban, Brajković, Malatestinić, Bačić. Trener: Željko Brdarić

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 25:19, 25:13

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike