Sport
STOPER IZ BIH U NK OSIJEK

Neven Laštro potpisao
ugovor na godinu i pol
Objavljeno 26. siječnja, 2015.
Taj stasiti stoper do ozljede je bio standardan u Širokom, koji je tada igrao na europskoj sceni

Vrlo je prometno ovih dana na pripremama nogometaša Osijeka u Novigradu. Pročulo se među menadžerima kako bijelo-plavi panično traže igrače za popunjavanje momčadi, pa se sada javljaju svi oni koji imaju “jednog pravog igrača”.

Ima tu svega i svačega. Od poznatih imena, do onih kojima “samo treba pružiti priliku za dokazivanje” pa će trener Tomislav Rukavina određeni dio vremena morati potrošiti i na procjenu vrijednosti svih tih ljudi koji mu stižu na probu. Trenutačno su u tom statusu Edin Husić koji je boljim pratiteljima HNL-a poznato ime jer je branio boje Cibalije i Karlovca, a u Novigradu su još Salih Muminović i Almir Ahmetović. Oni će se pokušati nametnuti Rukavini kroz treninge, a možda dobiju i poneku minutu u prijateljskim utakmicama.

- Ovdje je stvarno k'o na kolodvoru, a ja se osjećam kao prometnik - u šali je govori Slobodan Tolj, predsjednik Uprave NK Osijek.

Dobro, možda i nije loše što je on “prometnik”. Samo da zaustavi prave “vlakove”. Predsjednik je upravo zbog angažmana tih novih ihgrača proveo vikend u Novigradu, a iz toga je izašla i jedna konkretna stvar. Rukavina je dobio novog igrača u posljednjoj liniji. Riječ je o 26-godišnjem stoperu Nevenu Laštri, koji je dosad bio član Širokog Brijega, a posljednju je polusezonu odradio na posudbi u Travniku. Inače, Laštro je do ozljede bio standardni stoper Širokog, i za njega je nastupao i na europskoj sceni. No, kasnije mu zvijezde nisu bile naklonjene pa će sreću pokušati pronaći u Gradskom vrtu. Inače, njegovim dolaskom popravit će se i broj centimetara u momčad (visok je 188 cm), a u informacijama koje su dostupne može se zaključiti kako je Laštro opasan i u ofenzivnom skoku. Dakle, mogao bi biti dobra zamjena za Jonjića.

- Dobili smo o njemu samo pozitivne informacije. Uvjeren sam kako će nam on biti pojačanje - kaže Tomislav Rukavina, trener bijelo-plavih.

Isto je rekao i za Aljošu Vojnovića, i nije dugo trebalo čekati na potvrdu. Pokazalo se to već na prvoj pripremnoj utakmici u kojoj su bijelo-plavi svladali slovenskog prvoligaša Rudar iz Velenja (2:1), a Vojnović je bio dvostruki strijelac. Rukavina je u tom susretu izmiješao karte i nije pokazao udarnu momčad, ali Vojnoviću nije smetalo. U njegovu liku bijelo-plavi nisu možda dobili samo igračko pojačanje, već možda i vođu na terenu koji je toliko znao nedostajati jesenas.

- Kod Vojnovića se osjeti samopouzdanje i sigurnost, a sposoban je to prenijeti i na cijelu momčad. Takav nam je igrač baš nedostajao - kaže Rukavina.

Inače, u tom susretu Osijek je prikazao solidnu igru, ali je opet imao dosta problema s realizacijom (zapucan je čak i jedanaesterac, nap.a.)

- Iskreno, zadovoljniji sam bio prvim poluvremenom u kojem je bilo 0:0. Izgledali smo urednije i organiziranije. U nastavku smo imali puno problema u posljednjoj liniji. Na tom segmentu će morati pojačano raditi - zaključio je Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Dalibor KELER
DANAS PROTIV NOVIGRADA

Nogometaši Osijeka danas će odigrati drugi pripremni susret u Istri. Suparnik će im biti domaći trećeligaš Novigrad, a utakmica počinje u 16 sati.

PAVIĆ NA POSUDBU U SLOVENIJU

Lijevi bek bijelo-plavih Antonio Pavić proljetni dio sezone provest će na posudbi u slovenskom prvoligašu Zavrču. Inače, Pavić je ozlijeđen i zbog toga nije ni putovao na pripreme u Novigrad, a nada se kako će u Zavrču konačno uhvatiti kontinuitet nastupa, što mu u Gradskom vrtu nikako nije polazilo za rukom.

Možda ste propustili...

DIVLJANJE BILO VELIKO, KAZNA IPAK MALENA

Hajduk samo dvije utakmice bez svojih navijača

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini