Mozaik
21. PUT MASKIRANE SKUPINE ODUŠEVILE ĐAKOVČANE

Bušari preuzeli vlast u Đakovu
Objavljeno 26. siječnja, 2015.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Đakovom su zavladali bušari. Više od 40 grupa među kojima i mališani iz dječjih vrtića prerušeni u bombone, piliće, pingvine... članovi KUD-ova te gosti iz različitih krajeva Hrvatske defilirali su Đakovom.

Bilo je tu djece cvijeća, 'stanovnika Remetinca', karanfila, čijala perja, žena pred porođajem i drugih maski. I ovaj put brojnim promatračima svojom raskošnom odjećom i zvukom predstavile su se tradicijske maske poput mohačkih buša, vukojevačkih staraca, medvjeda iz Josipovca, zvončara...

Povorci je prethodio zanimljiv igrokaz dvojca koji se domogao ključeva grada.

- Drage moje Hrvatice i Hrvati, ja sam došla da uz pomoć Bonda, Jamesa Bonda, preuzmem vlast u ovome gradu! Mi ćemo od ovog grada učiniti najprosperitetnije mjesto u Europi, u svijetu, ako ne i šire. Ovo je jedinstven, veličanstven dan - izjavila je jučer novinarima u Đakovu 'predsjednica Kolinda' koja je skupa s agentom u službi britanske kraljice, 'Jamesom Bondom', svrgnula s vlasti gradonačelnika Zorana Vinkovića kojemu se od tada gubi svaki trag.

'Agent 007' izjavio je kako spašava svijet, a time i Đakovo.

– Dovoljno sam rekao, nadam se da će to napraviti i drugi, kao što je to napravio i ovaj pokvareni gradonačelnik. Ostavio je nemoguće stanje i pobjegao s 'engleskom kraljicom', tužit ćemo dvor, to je ipak njihova kraljica. Pozdrav i Uskoku, ja sam ipak MI5 - poručio je poznati 'agent'.

Maja MUŠKIĆ
NAKON POVORKE FEŠTA

Nakon što je vesela povorka prošla gradom, zaputila se u nastavno-sportsku dvoranu gdje je održana dodjela priznanja nagrađenim skupinama i pojedincima. Zabava je uz Slavonske lole potrajala do dugo u noć.

Najčitanije iz rubrike