Novosti
NEZAPOSLENI OSJEČANIN I ČLAN RADNIČKE FRONTE NA HRT-U:

Budić: SDP i HDZ dva su kraja istog štapa koji već 20 godina udara po radnicima
Objavljeno 25. siječnja, 2015.

Gost emisije HRT-a Nedjeljom u dva bio je Željko Budić, nezaposleni radnik iz Osijeka i član Radničke fronte, a govorio je o svom otkazu, o svojoj stranci i o tome mogu li se radnici u Hrvatskoj izboriti za veća prava.

Kako je rekao voditelju emisije Aleksandru Stankoviću, Budić je protuzakonito dobio otkaz dok je bio bolestan. Donesena je sudska presuda u njegovu korist, ali mu se novac nije mogao isplatiti zbog, kako je rekao, “prebacivanja novca na druge račune”. Budićeva obitelj ima petero članova i živi od 3600 kuna mjesečno. Ispričao je kako su mu ovršitelji došli zbog 7000 kuna duga. Neposredno prije deložacije o njegovu su slučaju aktivisti udruge Blokirani obavijestili medije te je prilog o njegovu slučaju objavljen u HRT-ovoj emisiji “Riječ i život”. Njegov dug, ispričao je Željko Budić, platio je vozač tramvaja, iako živi kao podstanar i jedini u svojoj obitelji radi. To je je ta “radnička solidarnost”, kazao je Budić i rekao kako ne vjeruje u dijalog radnika i kapitalista, jer se radi o “dijalogu gospodara i sluge”.

Pozvao je radnike i studente da se pridruže Radničkoj fronti u borbi za pravednije društvo.

Radnička fronta zauzima se da omjer minimalne i maksimalne plaće bude 1 : 4, za nacionalizaciju poduzeća koja ne isplaćuju plaće i prekovremeni rad te nacionalizaciju banaka - jer stranim vlasnicima banaka nije u interesu kreditirati gospodarske projekte u Hrvatskoj. Zalažu se da se Hrvatski dug reprogramira i ukine. Zauzimaju se i za prestanak financiranja vjerskih zajednica.

SDP-u Radnička fronta zamjera što se prodaje pod ljevicu.

- SDP i HDZ dva su kraja istog štapa koji već 20 godina udara po radnicima - kazao je Budić i dodao kako se Radnička fronta zalaže za demokratski socijalizam 21. stoljeća, u kojemu ne bi bilo ekstremnih razlika u bogatstvu.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

RELATIVNI POBJEDNIK IZBORA

U Osijeku HDZ-u uvjerljiva pobjeda

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost