Kultura
PROMOCIJA KNJIGE MAJE URBAN U GISKO-U

Draženka Polović: Žestoka poezija u ideji i izrazu
Objavljeno 25. siječnja, 2015.

U organizaciji osječkog Ogranka Matice hrvatske i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, predstavljena je knjiga pjesama ,,Urbane od A do Ž” mlade Osječanke Maje Urban. Kako je na početku promocije napomenuo Ivan Pecoja, predsjednik karlovačkog Ogranka MH, njoj je prošle godine u Karlovcu dodijeljena književna nagrada ,,Zdravko Pucak” za mlade pjesnike (do 30 godina) te tiskana zbirka koja joj je donijela nagradu. Prosudbeni odbor (Stjepan Čuić, Neda Omrčen i Draženka Polović) jednoglasno je donio odluku o dobitnici, a svih troje književnih znalaca sudjelovalo je na predstavljanju knjige u Osijeku.

Urednica Draženka Polović kaže da je ta nagrada, uz onu osječkog ogranka MH za prozni tekst, vrijedna i važna za mlade pjesnike izvan metropole. Za poeziju Maje Urban rekla je da je ,,žestoka u ideji i izrazu”, dok je Neda Omrčen napomenula da Maja Urban najavljuje budući naraštaj hrvatskog pjesništva. ,,Uzbudljivo je bilo čitati ove pjesme jer prikazuju mladenačku drskost i hrabrost. Ona često usputni izraz pretvara u pjesmu”, rekla je Neda Omrčen, dok je Stjepan Čuić zaključio da je Maja Urban podigla standarde za sljedeće natječaje.

Desetak pjesama pročitale su Majine prijateljice, poneki posjetitelj, članovi povjerenstva i autorica, koja je završila mađarski i latinski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a radi u OŠ u Bilju.(D.Kć.)

Možda ste propustili...

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas