Sport
ŽELJKO MUSA I ILIJA BROZOVIĆ DVOJICA HRVATSKIH PIVOTA

Uspijet ćemo neutralizirati najjače brazilsko oružje
Objavljeno 24. siječnja, 2015.
Dvojica pivota, a „fali treći“. Slavko Goluža ima trojicu kružnih napadača na raspolaganju na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Zbog viroze susret s Bosnom i Hercegovinom propustio je Igor Vori. Dan prije susreta s Brazilom i dalje je kapetan bio u fazi rehabilitacije, no biti će spreman za obračun u osmini finala. Zato su pred novinare stali Željko Musa i Ilija Brozović. Podijelili su minutažu protiv Bosne i Hercegovine.
Protiv BiH smo odigrali korektnu utakmicu, posebice u fazi obrane kontre i poluontre gdje smo zabili dosta lakih golova, pričao je iskusniji Musa ocijenivši odličnom atmosferu u momčadi. Ilija Brozović, prvi put je u Kataru osjetio atmosferu na Svjetskom prvenstvu. Kako mu to izgleda?
Atmosfera u reprezentaciji je super. Osim kada nismo na treningu ili na utakmici svaki trenutak koristimo za odmor i pripremu sljedeće utakmice. Pripremit ćemo se dobro za Brazil i vjerujem proći dalje.
Brazil dosta koristi pivota u napadu. Tu će biti posla za obranu, posebice u sredini gdje operira Musa.
Složio bih se da su nezgodan reprezentacija i da ih ne smijemo podcijeniti. Istina, dosta guraju na crtu, ali biti ćemo spremni. Vidjet ćemo koje je njihovo najjače oružje i probati ćemo to neutralizirati. Mi moramo odigrati onako kako znamo. Prije svega kolektiv u obrani i iz toga da nam Manuel, Čupko, Zlaja, naša krila zabiju što lakše golove, rekao je pivot poljskog Kielcea priznavši kako se ne sjeća je li ikada igrao u svojoj karijeri protiv bilo kojeg brazilskog rukometaša.
Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike