Sport
MARKO KOPLJAR UOČI OSMINE FINALA

Brazilci su u trkačkom dijelu možda i najbolji na SP-u
Objavljeno 24. siječnja, 2015.

Nitko od reprezentativaca s kojima smo razgovarali ne zavarava se kako ih u osmini finala čeka lagan posao. Neće vrijediti pet dosadašnjih pobjeda ako se „zapne“ u susretu za četrtfinale. Brazil sigurno nije momčad iz vrha svjetskog rukometa niti raspolaže s nekim izrazitim individualcem na kojeg se treba posebno obratiti pozornost, no respekt više zbog stila koji njeguju svakako zaslužuju.
Marko Kopljar dobro pozna iz francuske lige lijevo krilo Ribeira. Igrao je protiv Brazila u Kataru za jednu selekciju „međunarodnih zvijezda“.
- Sišli smo s aviona i odmah odigrali protiv njih i dok smo se snašli gubili deset razlike. Na kraju odigrali neriješeno i imali napad za pobjedu. Nevjerojatno izgledaju. Činilo mi se da napadaju kao „osice“, kao da ih je na terenu osmorica. Po meni čak u trkačkom dijelu su možda najbolji od svih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu.
Kopljar je svjestan kako u nedjelju Hrvatska može puno toga izgubiti, a u slučaju pobjede uslijedit će tek nova i još važnija utakmica.
- Nema nikakve iluzije da je ova utakmica završena i da već gledamo na sljedeću. Pokazali smo i protiv Bosne kako smo ozbiljno ušli u utakmicu što se vidjelo i po pristupu i po konaćnom rezultatu.


Kakav Brazil očekujete?
- Nezgodni su, vjerojatno će opet igrati nešto dublju obranu, znači, 4-2 ili 3-3. Jako puno trče, pokušati će nam više pogodaka postići iz kontre.
Kako igrati protiv dublje obrane?
- Trebati će dosta kretanja, ali mislim kako ćemo do utakmice već nešto smisliti. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu probiti takvu vrstu obrane. Mislim da utakmicu ipak trebamo rješavati i dobiti u obrani. Ako odigramo 6-0 kao što smo odigrali zadnjih par utakmica onda ćemo uvjeren sam riješiti posao. Pokušati što više igrati na postavljenu zonu, gdje ne zabijaju puno golova i onda iz iskontrirati. Trebamo svesti tehničke greške na najmanju moguću mjeru. Španjolci i Slovenci protiv njih su imali upravo jako puno pogrešaka, a kada se to događa onda to u pravilu završava primljenim pogotkom iz kontre.
Već ste protiv Bosne i Hercegovine imali pripremu za Brazil. Kao što je reprezentacija BiH gurala loptu na crtu na Toromanovića, tako i pivota često u priliku guraju i Brazilci?
- Tražiti će sigurno crtu jer nekoga izrazito šutera nemaju. Zbog toga će u napadu igrati jako dugo, a mi trebamo s naše strane zadržati koncentraciju. Mislim da imamo kvalitetu i taj dio zaustaviti. Imamo igrače u obrani koji to mogu pokriti i onda s druge strane pokušati što više zabiti pogodaka iz kontre. Sigurno je kako imamo kvalitetu za dobiti Brazil, zaključio je Kopljar.
Krešimir LACKOVIĆ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini