Sport
MLADEN BARTOLOVIĆ ZAVRŠIO IGRAČKU KARIJERU

Cilj je jednog dana zasjesti na klupu prvoligaškog kluba
Objavljeno 24. siječnja, 2015.

Jučer je kopačke o klin objesio Mladen Bartolović! Vodstvo Cibalije organiziralo je konferenciju za novinare kako bi se nogometaš rođen u Zavidovićima (BiH) 1977. godine, koji je u karijeri nosio dres Segeste, FC Saarbrückena, zagrebačkog Dinama, splitskog Hajduka, ali je dugo godina bio zaštitni znak vinkovačkog nogometnog kluba, na služben i lijep način oprostio od igranja nogometa.

- S ovom konferencijom za medije definitivno ili konačno, što bi rekao Tarik Filipović, moja je odluka da prestanem s profesionalnim igranjem nogometa. Imao sam dosta kontakata i ponuda od niželigaških klubova, ali odlučio sam reći - vrijeme je za kraj. Trenutačno mi je dosta teško, emocije su pomiješane, nije lako nakon godina i godina na terenu doći na utakmicu kao gledatelj. No takav je nogometni put, dođe vrijeme kad moraš reći “bilo je dosta”. Ovo je posljednja konferencija za medije mene kao igrača, ali se nadam da ćemo se sretati i ubuduće, ali ja ću biti u novoj ulozi. Trenerskoj - s dosta se emocija novinarima obratio Bartolović.

Završetak igračke karijere ne znači odlazak iz nogometa. Bartolović kreće u rad s mladim igračima u vinkovačkoj školi nogometa "Mravunac-Fegeli". Za početak će biti trener B momčadi pionira, koja se natječe u Kvalitenoj ligi Slavonije i Baranje, a uz to će biti pomoćnik Zlatku Božiću u A momčadi, koja se natječe u 1. HNL tog uzrasta.

- Želio sam na početku trenerskog puta biti s nekim iskusnijim trenerom, dok se ne uhodam, velika je razlika između igranja i trenerskog posla. Ići ću korak po korak, uvjeren sam kako ću naći novih motiva i izazova u novom poslu i da ću u svojem radu, ali i iskustvom, pridonijeti kvalitetnom razvoju mladih nogometaša u Vinkovcima.

Bartolović, čiji god je dres nosio, bio je ljubimac navijača. Kod vinkovačkih Ultrasa uživao je poseban status.

- S navijačima sam u svakoj imao korektan i odličan odnos. Najviše sam bio vezan uz Cibaliju i Ultrase. S njima sam bio u sjajnim odnosima, jer njihova ljubav prema Cibaliji doista se ne može ni sa čim mjeriti, ni opisati. Hvala im za sve godine koje smo zajedno proveli, nadam se da sam ih igrama bar malo usrećio. Uvijek su bili velika podrška klubu, nadam se da će biti uz Cibaliji i u nastojanju povratka u Prvu ligu.

Kako se bližio kraj igračke karijere Mladen Bartolović je, razmišljajući o svojoj budućnosti, krenuo u polaganje ispita za trenera, a trenutno je na školovanju za UEFA A licencu.

- Još tamo 2009. godine završio sam školovanje za UEFA B licencu i sada učim za A licencu. Trenutno sam odslušao dva semestra, a uskoro će ostala dva, nakon toga slijede ispiti. Uvjeren sam da ću i to s uspjehom završiti. Poslije ću kroz rad krenuti i prema školovanju za UEFA Pro licencu - dodao je ambiciozni Bartolović, nekadašnji uspješan igrač, nadamo se, i budući uspješan trener, koji ne krije kako mu je ambicija jednog dana trenirati neki prvoligaški klub. A. Grgić

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

Najčitanije iz rubrike