Sport
KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICA

Umjesto nedjeljnog ručka - pravac Trnsko
Objavljeno 24. siječnja, 2015.

OSIJEK - Prije tjedan dana su nes(p)retno izgubili od Šibenika na svom parketu, ali košarkaši osječkog A-1 ligaša ne tuguju previše. Nemaju ni vremena, jer Vrijednosnice Osijek čekaju nova iskušenja. Prvo je već iznimno zahtjevno gostovanje u metropoli, gdje ih u nedjelju, točno u podne, čeka Zagreb.

“Brokeri” ne idu s bijelom zastavom na dvoboj 15. kola, u Trnsko, gdje je domaćim favorit, ali sigurno da nije i nepobjediv. Momčad Vladimir Krstića pokazala je da zna dobro igrati i pobjeđivati na vrućim gostovanjima (Sinj), stoga nema sumnje da će Zagreb ovaj dvoboj dočekati oprezan, ali i dodatno motiviran. Pamte “mravi” okršaj iz 4. kola, krajem listopada prošle godine, kada su u posljednjoj sekundi kapitulirali. Osječani se rado prisjećaju tog dvoboja, bila je to prva njihova pobjeda u sezoni.

- Bila je to sjajna utakmica, u kojoj smo zasluženo svladali favorita. Zagreb je tada bio lider, imao je čak i bolju momčad nego sada, jer su mu u međuvremenu otišli neki važni igrači. Naravno, njihov kvaliteta i dalje nije upitna, ali mislim da smo na otvaranju drugog dijela prvenstva i mi pokazali da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu bez obzira na suparnika - kaže Luka Pandurić, koji je u prethodnoj utakmici tih momčadi bio čovjek odluke, postigavši koš prije zvuka sirene za pobjedu 76:74.

Ne bi Osječani imali ništa protiv sličnog nedjeljnog raspleta, ali igranje u vrijeme ručka nije svakodnevna pojava. A još ih čeka Zagreb, kojem je poraz iz Gradskog vrta sigurno urezan u pamćenje.

Preostali susretu 15. kola igraju se u subotu, i to: Zabok - Split, Alkar (Sinj) - Gorica i Šibenik - Jolly JB Šibenik. Slobodni su Kvarner 2010 i Ribola Kaštela. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike