Sport
NASTAVLJEN POBJEDNIČKI NIZ NA SP-U

Golužine se pričuve poigrale s BiH
Objavljeno 23. siječnja, 2015.
Hrvatska lako sredila BiH i u sljedećoj utakmici, protiv Brazila, lovi četvrtfinale

Završilo je kako se i očekivalo. Još jednom uvjerljivom pobjedom hrvatskih rukometaša na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Dajte Bosnu da se igramo“, pjevali su naši navijači tijekom susreta s Bosnom i Hercegovinom. Hrvatska se u kombiniranom sastavu doista “poigrala“ s rukometnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine pa se pretkraj susreta s dijela tribine gdje su bili naši navijači čuo i povik “Dajte Brazil da se igramo“. Hrvatsku, naime, od plasmana u četvrtfinale i osiguravanja kvalifikacija za Olimpijske igre dijeli upravo reprezentacija domaćin Olimpijskih igara sljedeće godine u Riju.

Udarni se odmorili

Slavko Goluža očito se već okrenuo pripremi za susret osmine finala. Protiv reprezentacije zemlje gdje je rođen od početka susreta je na teren poslao, uvjetno rečeno, drugu postavu. Susjedski obračun, naime, više nije imao nikakvo rezultatsko značenje, Hrvatska je dva dana prije osigurala prvo mjesto u skupini B, a Bosna i Hercegovina je neposredno prije početka susreta, nakon što je Tunis, očekivano, pobijedio Iran, definitivno izgubila i teorijske izglede da izbjegne utješni President cup. Na hrvatskoj klupi ostali su svi nositelji igre, izuzev Vorija, koji zbog crijevne viroze nije ni kandidirao za susret. No na poziciji pivota nije se osjetio brojčani hendikep, s obzirom na to da Goluža na raspolaganju ima Željka Musu i Iliju Brozovića. Odlučnije je počela Hrvatska, u 11. minuti vodila je 7:3, a jedini koji je nešto dekoncentriranije ušao u utakmicu bio je Jakov Gojun. U desetoj minuti zaradio je već dva isključenja. Prva četiri pogotka Hrvatska je primila s crte. Sva četiri puta strijelac je bio Toromanović. Mogao je Malinović u 16. minuti pridružiti se Toromanoviću, ali je njegov udarac sa sedam metara obranio Filip Ivić. Ipak, Perić je potom iz drugog BiH pokušaja sa sedam metara bio precizan. Perić je u 23. minuti postigao prvi pogodak iz igre za „zmajeve“, koji nije djelo Toromanovića, pa su se u prvom poluvremenu u listu strijelaca kod suparnika upisali jedino ta dva igrača. Do tada je Hrvatska već stigla do vodstva od sedam pogodaka razlike. Vrlo raspoložen protiv reprezentacije svoga brata Ivana bio je hrvatski srednji vanjski Igor Karačić. Lako je razbijao obrambenu zonu, u kojoj je za njega bio neuspješno zadužen Ovčina. U 28. minuti, nakon pogotka Ninčevića sa sedam metara, Hrvatska je već imala deset pogodaka prednosti (17:7).

Ovčina isključen, Ivić poludio

U nastavku je strasti na terenu uspio uzburkati Ovčina, kada je u 40. minuti “otkinuo“ Sliškovića. Musa se malo porječkao sa suparnicima, a Ovčina je opravdano zaradio isključenje do kraja utakmice i završio na tribinama. U 48. minuti Slišković je postigao peti pogodak za još jedno dvoznamenkasto hrvatsko vodstvo (28:18). Raspoložen pucački bio je bivši lijevi vanjski NEXE-a, kao i na vratima Filip Ivić. Mladi hrvatski vratar eksplodirao je u 53. minuti. Nakon što je obranio šut Jankoviću, okrenuo se prema bosanskohercegovačkim navijačima, koji su ga neposredno prije te obrane vrijeđali i počeo “svađu”. No razloga za nervozu nije bilo. Goluža je pred kraj zatražio time-out, a na terenu su nastupili plesači brazilske capoere. Idealna najava za sudar u osmini finala.

Iz Dohe: Krešimir LACKOVIĆ
Hrvatska                            28  (17)
BiH                                    21  (8)

DOHA – Sportska dvorana Duhail. Gledatelja: 2.000. Suci: Pichon i Reveret (oba Francuska)

HRVATSKA: Ivić (11+1), Alilović, Duvnjak, Stepančić 4, Kopljar, Vori, Gojun, Horvat 4(2), Ig. Karačić 6, Bičanić, Štrlek, Čupić, Musa 1, Ninčević 4(1), Slišković 6 i Brozović 3

BOSNA I HERCEGOVINA: B. Burić (1+0), Dejanović (5+2), Vražalić, Ovčina, Perić 5 (3), Mikić 3, S. Burić, Janković 2(1), Terzić, Toromanović 7, Čelica 1, Iv. Karačić, Prce, Vranješ, Malinović 1 i Zulfić 1

SEDMERCI: Hrvatska 5(3), Bosna i Hercegovina 5(4); ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Gojun 2+2, Stepančić 2, Brozović 2), Bosna i Hercegovina 14 minuta (Karačić 2, Vranješ 2+2, Čelica 2, Terzić 2, Zulfić 2, Ovčina 2). Crveni karton: Ovčina (Bosna i Hercegovina)

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike