Regija
IZBOR DIREKTORA BARANJSKOG VODOVODA

Stipan Šašlin: To je
pravo političko nasilje
Objavljeno 23. siječnja, 2015.

BELI MANASTIR - Nezadovoljni izborom novog direktora Baranjskog vodovoda i načinom na koji je održana sjednica Skupštine, načelnici općina Draž (Stipan Šašlin), Čeminac (Zlatko Pinjuh) i Popovac (Zoran Kontak) te zamjenik načelnika općine Kneževi Vinogradi (Vedran Kramarić) održali su konferenciju za novinare. Političkim nasiljem gradonačelnika Belog Manastira Ivana Doboša cijelu priču oko imenovanja novog direktora nazvao je Šašlin, naglašavajući kako je ranije političko imenovanje i dovelo društvo do ''predbankrotnog'' stanja. Podsjetio je kako ne treba dovoditi podobne, već sposobne ljude. Kramarić je, pak, istaknuo i nekoliko razloga zbog kojih drži da je sjednica Skupštine loše odrađena.

- Učinjeno je nekoliko proceduralnih pogrešaka, što daje temelj da pomislimo da ta Skupština nema svoju pravnu i tehničku valjanost - rekao je, nabrajajući kako dnevni red uopće nije stavljen na glasanje, kako nitko nije dobio pisanu ostavku bivšeg predsjednika Skupštine Zorana Kranjčeca, kako nije opozvana trenutačna direktorica i slično. Kontak je mišljenja da je situacija u Baranjskom vodovodu teška, te kako novi direktor nije bio najbolji izbor, što bi, u konačnici, moglo dovesti do daljnjeg propadanja tvrtke. A da nikome nije cilj blokirati rad Baranjskog vodovoda, kao što im je pripisano, naglasio je Pinjuh.

- Naš je cilj onemogućiti političko silovanje - rekao je, nastavivši kako gradonačelnik i njegovi zamjenici čine sve da stanje u Vodovodu i dalje bude kaotično, kako u izboru direktora, tako i u upravljanju društvom kroz skupštinu. Naglasio je kako se sve svodi na stav ''mi imamo 50 posto - a tko vas šiša'', jer je predsjedajući argumente nazvao insinuacijom.I.Getto

PRESUDIO PETLOVAC

Podsjetimo, novi direktor Baranjskog vodovoda je Mario Kovač. Odlučeno je to na sjednici Skupštine društva, koju su, prije glasanja, napustili načelnici općina Draž i Čeminac, Šašlin, odnosno Pinjuh. Za imenovanje Kovača glasali su Marko Bogatić (Beli Manastir) i Atila Bognar (Petlovac), dok su protiv, odnosno za imenovanje bivšeg direktora Damira Paulića, bili Zoran Kontak (Popovac) i Vedran Kramarić. Budući da je Beli Manastir 50-postotini udjeličar društva, a ostale općine u njemu imaju po 10 posto udjela, glasovi Bogatića i Bognara bili su dovoljni.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike