Sport
NAJBOLJI U 2014.

Dinka Kulić i Bruno Kristić
najbolji sportaši Vinkovaca
Objavljeno 22. siječnja, 2015.
Vibrobeton najbolja ekipa, a Spačva-Vinkovci momčad godine

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca i Novosti d.o.o. održano je tradicionalno proglašenje najboljih sportaša i sportskih kolektiva Vinkovaca za 2014. godinu.

Svečana dodjela nagrada održana je u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić”, a najbolji sportaši Vinkovaca tijekom prošle godine bili su Dinka Kulić i Bruno Kristić.

Osim dosadašnjih kategorija, uvedene su i dvije nove, najbolji trener i nagrada za životno djelo, dok su posebne nagrade preimenovane u nagradu “Orion”, a odnosi se na sportaše koji su za dlaku ostali bez titule najboljih.

Za najbolju sportašicu Vinkovaca u prošloj godini proglašena je Dinka Kulić, članica Odbojkaškog kluba Vibrobeton, kadetska i juniorska reprezentativka Hrvatske. Nagradu “Orion” pak zaslužila je Anamarija Đekić iz Atletskog kluba Cibalia i Ena Žokvić (Judo klub Vinkovci). U konkurenciji najbolji sportaš biralo se između šest imena, a komisija je odlučila da naslov ponese Bruno Kristić, član Biciklističkog kluba Sokol. "Orion" je otišao u ruke Divijanu Martinu Kelavi iz Taekwondo kluba Sajnami. U kategoriji najbolja ženska ekipa za 2014. godinu nagrada je pripala odbojkašicama ŽOK-a Vibrobeton, člana Prve A Hrvatske odbojkaške lige. Najbolja momčad grada Vinkovaca je član Premijer lige - Rukometni klub Spačva-Vinkovci.

Za najperspektivniju sportašicu proglašena je Vlatka Vrdoljak, stolnotenisačica Lokomotive, a "Orion" je kući ponijela Laura Kvas, članica Gradskog streljačkog društva 1887 Lokomotiva. Najperspektivniji sportaš grada Vinkovaca je Tomislav Špaček iz Gradskog streljačkog društva 1887 Lokomotiva, a nagradu "Orion" u ovoj kategoriji dobio je Domagoj Pepić (Biciklistički klub Sokol). Birao se i najbolji trener, a u 2014. to je prema ocjeni komisije bio Tomislav Zadro iz BK-a Sokol.

U kategoriji najbolji sportaš, sportašica, sportski kolektiv osoba s invaliditetom najbolji u prošloj godini bio je Vitomir Gavranović, član Streljačkog društva za osobe s invaliditetom Kristinka Matečić.

Od ove godine dodjeljuje se i nagrada za životno djelo, a čast da je prvi primi imao je Josip Muškić, član Judo kluba Vinkovci i Vinkovačkog plivačkog kluba. A. Grgić

Zadro trener i fotoreporter

Drugu godinu zaredom dodjeljuje se i nagrada za sportsku fotografiju klubova ili sportaša iz Vinkovaca pod nazivom “Sportski trenutak”. A “Sportski trenutak 2014. godine” zaslužio je Tomislav Zadro. Osim što je izabran za najboljeg trenera, Zadro se, eto, pokazao i kao vrstan fotoreporter. Drugu i treću nagradu dobili su kolege novinari Mario Kokaj i Mario Brčić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike