Osijek
DAŠAK TISUĆU GODINA STARE GRČKE KUHINJE NA ZELENOM ČETVRTKU

Antistres kolačići od sezama i meda
Objavljeno 23. siječnja, 2015.

Željezom i kalcijem bogat sezam i nadaleko poznat zdrav med, ukomponirani u Homerov antistres-kolačić bila su prava novost i oduševljenje posjetitelja jučer tijekom još jednog Zelenog četvrtka. Ondje je svoj proizvod prezentirao OPG “Dješka“, a zadovoljstvo nije krila Ljiljana Olujić iz Eko rural neta, pojasnivši da je riječ o recepturi staroj oko 1000 godina, a koja će uskoro biti komercijalizirana, na zadovoljstvo svih ljubitelja zdrave hrane.

- Homerovi antistres kolačići razlikuju se od energetskih, tvrdih pločica. Riječ je o ukusnim 'kockicama' sezama u medu, a svatko tko ih je kušao na Zelenom četvrtku, bio je oduševljen - rekla je Olujić, dajući podatak da se i u obveznim srednjoškolskim lektirama nalazi podatak o grčkoj pogači, tzv. pasteliju, točnije grčkom doručku koji je upravo Dješka prenamijenio za ovo doba i za sve ljubitelje ove nutritivno bogate kombinacije.

Inače, na Zelenom četvrtku već sljedećega tjedna također je u pripremi predstavljanje jedne inovacije, a sudeći prema jučerašnjem posjetu, unatoč kišnome danu, nema sumnje da upravo inovacije privlače posjetitelje da kušaju nešto novo, što će uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike