TvObzor
ANNA VALLE

Zbog obitelji sam nakratko napustila glumu, ali nisam zažalila
Objavljeno 23. siječnja, 2015.
VENDETTA - Nova TV, pon-sri u 22.00 sata

Pripremio: Adrian ANDREJEK

Sjajnu talijansku glumicu Annu Valle (39) gledatelji Nove TV imaju priliku gledati u glavnoj ulozi u novoj kriminalističkoj seriji “Vendetta“. Anna staje uz bok Alessandru Preziosiju i Lorenzu Flahertyju, u seriji inspiriranoj remek-djelom Alexandrea Dumasa “Grof Monte Cristo“. Kao i knjiga, i serija se bavi ljubavlju, osvetom i prijevarom i sve se priče vrte oko glavnog ženskog lika čija je uloga pripala upravo izvrsnoj Anni Valle.

Žrtva velike laži

- Riječ je o važnoj ulozi punoj kontradiktornih osjećaja. Kruta, strogog morala, poslije će se pokazati kao strastvena žena. Laura je dvanaest godina prije izgubila ljubav svog života pod još nerazjašnjenim okolnostima. No ona će ispasti samo žrtva velike i teške laži oko koje je izgradila svoj život, između pokušaja samoubojstva i volje za preuzimanjem kontrole nad vlastitom sudbinom. Laura će se udati za svoga dobrog prijatelja Marca, kojega glumi Flaherty. Nije ludo zaljubljena u njega, no odlučuje biti s njim kako bi preokrenula svoj život. Uskoro će se pojaviti i onaj drugi, Lorenzo, koji će joj izmijeniti život iz temelja te će je taj tajanstveni čovjek opčarati, iako ni sama neće znati zašto - rekla je glumica.

Jedna od kvaliteta lijepe Anne Valle je njezina odlučnost, premda je imala teških trenutaka.

- Nije lako odbiti ili prihvatiti uloge koje smatraš najboljima za svoj umjetnički put. U jednom trenutku svog života, kad sam mogla raditi što god sam htjela jer mi se sve nudilo, odlučila sam se povući na neko vrijeme. Otišla sam u Francusku naučiti jezik jer želim ostaviti otvorenu i tu mogućnost, te sam glumila u nezavisnim filmovima i filmskim debijima. Zatim sam rodila kćer Ginevru, koju nipošto nisam htjela napustiti zbog novog projekta, a zbog te odluke ni na trenutak nisam požalila i ponovila bih je. Nakon toga sam se polako vraćala snimanjima i imala sam sreće zahvaljujući velikom uspjehu Raijeve serije “Atelier Fontana“. Bila je to promišljena odluka, no tko je mogao očekivati toliki uspjeh - nastavlja Anna.

Bivša Miss Italije

Posljednji komentar bivša Miss Italije posvetila je g. Miriglianiju, pokrovitelju tog izbora ljepote.

- Miss Italije bila je moja prva velika poslovna prilika. Sjećam se jednog sastanka kojem su nazočili i moji roditelji. Bila sam jako umorna te sam mu se žalila na golemu količinu posla koju sam imala, radila sam kao luda, a on mi je odgovorio vrlo odlučno: 'Draga Anna, ako želiš postati poznata glumica, moraš učiti od zvijezda poput Sophije Loren. Stavi ruksak na leđa i kreni, nikada se ne zaustavljajući.' Upravo to radim još i danas - zaključuje Valle.

IME I PREZIME: Anna Valle

DATUM ROĐENJA: 19. srpnja 1975.

MJESTO ROĐENJA: Rim, Italija

LJUBAV: Ulisse Lendaro, suprug

DJECA: kći Ginevra, sin Leonardo

Ljepotica u svijetu glume

Otkako je izabrana za Miss Italije 1995. godine, Anna Valle počela je glumiti u mnogim TV filmovima i serijama koje su bile popularne kod publike: “Prodavačice”, “Za ljubav”, “Papa Ivan XXIII.” i druge. Snimila je čak i neke internacionalne projekte kao što su njemačko-španjolsko-britanski epski film “Rimsko Carstvo - August”, u kojem je utjelovila Kleopatru, njemačku seriju “Aeon” i rumunjski biografski film “Carnera“ o talijanskom boksačkom prvaku. Ipak, njezine najvažnije uloge su one u biografskom filmu “Soraya” (2003.), u kojem je utjelovila nesretnu irsku princezu, zatim u miniseriji “Srce”, za čiju je izvedbu osvojila prestižnu talijansku nagradu Grolla d'oro (ekvivalent američkom Zlatnom globusu), dramskoj seriji “Mjesto u srcu” i televizijskom filmu “Baraba”. Nakon “Vendette” (2011.), Anna Valle snima novu seriju “Naša ljubav“, koja je u Italiji nedavno završila drugu sezonu.

Najčitanije iz rubrike