Crna kronika
NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

Tragedija šokirala Brođane: Vozio ženu
na porođaj, pa autom ubio studenta
Objavljeno 21. siječnja, 2015.
Od teških ozljeda 23-godišnji Đakovčanin umro je u bolnici

SLAVONSKI BROD - Od posljedica teške prometne nesreće koja se preksinoć oko 21 sat dogodila u središtu Slavonskog Broda život je izgubio 23-godišnji Vjeran Zorić iz Đakova.

Dok je prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu, na raskrižju Zrinske i Horvatove ulice, na njega je, obilazeći preko pune crte minibus javnog gradskog prijevoza, naletio BMW, kojim je upravljao 25-godišnji vozač. Od siline udarca nesretni je pješak odbačen na vjetrobransko staklo, a potom i na drugi parkirani automobil. Na kraju je pao na tlo, zadobivši višestruke ozljede opasne za život. Unatoč brzoj intervenciji Hitne pomoći i reanimaciji na odjelu Intenzivne njege, ozljede glave i prsnog koša bile su preteške. Oko 23.50 sati mladić je preminuo.

Zbog stravičnih posljedica nesreće žali i 25-godišnji vozač BMW-a koji, neslužbeno doznajemo, živi u selu izvan Broda, a žurio je u bolnicu vozeći suprugu na porođaj. Navodno su majka i dijete također bili ugroženi od posljedica prometne nesreće, no saznajemo da je rođeno zdravo dijete i da je majka dobro. Vozač BMW-a nije bio pod utjecajem alkohola. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Prijeti mu između jedne i osam godina zatvora.

Na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, gdje je poginuli student pohađao drugu godinu diplomskog studija - šok i nevjerica. Kolege studenti, profesori, zaposlenice u referadi... ne mogu prihvatiti činjenicu da ih je napustio tako dobar i omiljen dečko, sportaš. “I Bog uzima dobre...” prokomentirala je Dragica Alar.

Pokop nesretnog Vjerana Zorića bit će danas na đakovačkom groblju.

Marija RADOŠEVIĆ
PRVA ŽRTVA PROMETA

Ovo je prva ovogodišnja nesreća sa smrtnim posljedicama koja se dogodila na brodskim prometnicama. Tijekom prošle godine ukupno je poginulo devet osoba. Od toga su čak četiri pješaka, po jedan vozač automobila i traktora te tri putnika u automobilima.

Nedugo nakon saznanja da je usmrtio pješaka, vozaču BMW-a rodilo se dijete...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike