Mozaik
POSEBNO IZDANJE ALBUMA ZA JAPANSKO TRŽIŠTE

2Cellos: Za četvrti rođendan dobili su svoj dan u Japanu
Objavljeno 22. siječnja, 2015.

Naš je poznati violončelistički dvojac 2Cellos prekjučer, na svoj četvrti rođendan, u Japanu dobio svoj dan – 20. siječnja proglašen je 2Cellos danom. To je bila savršena prilika da se Luka i Stjepan ludo provedu sa svojim obožavateljima. Naime, toga su datuma, prije točno četiri godine, 2011., 2Cellos na YouTubeu objavili svoj prvi spot za obradu pjesme ,,Smooth Criminal”, koju u originalu izvodi Michael Jackson. Ubrzo nakon objave osvojili su milijune obožavatelja i krenula je svjetska karijera koja traje već četiri godine i ide samo uzlaznom putanjom. Istovremeno su objavljeni i prvi primjerci njihova novog albuma ,,Celloverse”, i to posebno izdanje za japansko tržište, dok će u ostatku svijeta novi album izići 27. siječnja.

- Dan 20. siječnja službeno je proglašen 2Cellos danom u Japanu, dobili smo i certifikat! Proslavili smo to na Tokyo Toweru zajedno s našim fanovima i hrpom japanskih medija! Izlazi naš novi album 'Celloverse' u Japanu. Ove četiri godine bile su totalna ludnica, ali sve je to tek priprema za ono pravo ludilo koje slijedi! – poručuju oduševljeni slavljenici iz Japana.

Novi album najavljen je sjajnim hitom i spotom za njihovu verziju poznate pjesme Aviciija, ,,Wake Me Up”. Naši slavni virtuozi nedavno su održali koncerte u Australiji, a pred njima je i buran raspored do kraja godine. Za velik dio koncerata ulaznice su rasprodane, primjerice za onaj londonski 16. veljače. Nakon toga kreću u SAD, gdje također za većinu nastupa više nema ulaznica. Između ostalih, obići će: Minneapolis, Chicago, Dallas, Las Vegas, Anchorage, Seattle, Portland, Los Angeles, New York, Washington, Philadelphia, Boston, Atlantu, sve do 10. svibnja, kad sviraju posljednji američki koncert u Fort Lauderdaleu. Potom dolaze u Njemačku: Frankfurt - 13. lipnja, Munchen - 14. lipnja, Berlin - 15. lipnja i Hamburg - 16. lipnja. Svoje će brojne japanske obožavatelje uživo počastiti na turneji po Japanu, koja traje od 25. lipnja do 9. srpnja.

Jedan je talijanski web portal objavio osvrt na koncertnu godinu u Italiji i među deset koncerata koje će pamtiti, uvrstili su 2Cellos te im uz hvalospjeve dodijelili ,,zlatnu medalju za 2014”.(T.K.)

Novi album ,,Celloverse” u ostatku svijeta izlazi 27. siječnja

Najčitanije iz rubrike