Regija
RIJEŠENI PROBLEMI NAKON POPLAVE

Vojska postavlja ponton u mjestu Boričevci
Objavljeno 21. siječnja, 2015.

BORIČEVCI /ŽIGEROVCI - Načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić i župan požeško-slavonski Alojz Tomašević obišli su radove na postavljanju novog montažnog mosta preko rijeke Orljave u mjestu Boričevci. Do kraja tjedna bit će postavljen most koji će povezivati Žigerovce i Boričevce. Most je dužine 27 metara, a dobiven je od Ministarstva obrane na godinu dana. Troškovi postavljanja i transporta mosta su oko 30.000 kuna, koje će snositi Općina Brestovac i Županija požeško-slavonska. Četrdeset pripadnika Hrvatske vojske iz Karlovca postavlja most koji bi do petka trebao biti u funkciji.

- Ovo što danas vojska postavlja je most pod nazivom 'Bailey', dok sam radio u vojsci često sam se susretao s ovakvim mostovima, i to su mostovi koji mogu izdržati terete i do 50 tona. Na ovaj ćemo način privremeno riješiti problem prelaska rijeke Orljave stanovnicima sela Žigerovci i Boričevci - izjavo je župan Tomašević.

- U Žigerovcima živi sedam stanovnika, no njima je ovaj most jedina poveznica s cestama i drugim mjestima, a i mještani Boričevaca najveći dio poljoprivrednog zemljišta imaju s druge strane Orljave. Zbog toga je općina i počela gradnju novog mosta 2013. godine koji je odnijela bujica za vrijeme poplava u svibnju 2014. godine, prije samog završetka mosta – kaže načelnik Mandić, te dodaje da kada se stvore uvjeti za nastavak gradnje mosta, ovaj će se privremeni most maknuti i početi graditi novi. To će se raditi tijekom sušnog razdoblja jer mještani tada mogu nesmetano prelaziti Orljavu.

(AGM Kruna)

Najčitanije iz rubrike