Kultura
U PROJEKTU “RUKSAK (PUN) KULTURE” SUDJELUJE I OSJEČKO DJEČJE KAZALIŠTE

“Pale sam na svijetu” i lutkarska radionica za učenike u Novoj Kapeli i Brodskom Stupniku
Objavljeno 20. siječnja, 2015.

OSIJEK - Dječje će kazalište Branka Mihaljevića danas (21. siječnja) posjetiti Područnu školu Brodski Stupnik i za niže razrede izvesti predstavu “Pale sam na svijetu” te održati lutkarsku radionicu. Ovaj je posjet organiziran u sklopu projekta Ministarstva kulture “Ruksak (pun) kulture”, a prema prijavljenom programu iz prošle godine. Zajednički projekt “Kultura na kotačima” prijavile su četiri osječke institucije kulture: uz Dječje kazalište, tu je i Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti i Kinematografi Osijek. Projekt koji uključuje predstavu, film, književni susret, likovne i lutkarske radionice izveden je u cijelosti u Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu prošle godine, a sada će u Područnoj školi u Brodskom Stupniku za mališane od 1. do 4. razreda biti odigrana predstava “Pale sam na svijetu” u kojoj igraju Edi Ćelić i Areta Ćurković, te lutkarska radionica pod vodstvom glumica Arete Ćurković i Snježane Ivković.

Predstava počinje u 10 sati, a nakon toga djeca će se kroz lutkarsku radionicu upoznati s vrstama lutaka i osnovama animacije kroz igre improvizacije u kojima će sudjelovati i nastavnici.

Kinematografi Osijek za više će razrede u OŠ Antuna Mihanovića Nova Kapela, Batrina ponoviti radionicu pisanja filmskog scenarija, te prikazati danski film “Čarobno srebro”, koji govori o skandinavskoj mitologiji i potiče maštu i kreativnost djece.

Projekt “Ruksak (pun) kulture” i u manjim sredinama omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima i općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture - ističu u Dječjem kazalištu.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike