Osijek
DJEČJA GRADONAČELNICA UČENICA JE 5.a RAZREDA OŠ VIŠNJEVAC

Iva Komar: Borit ću se za dobrobit djece grada Osijeka
Objavljeno 20. siječnja, 2015.
Za zamjenicu gradonačelnice izabrana je Vanessa Ljubičić iz OŠ Mladost

Samo šest dana nakon što je Hrvatska dobila prvu predsjednicu, Osijek je dobio dječju gradonačelnicu!

Iva Komar, učenica 5.a razreda OŠ Višnjevac, 17. siječnja izabrana je u tijesnoj borbi s kandidatkinjom Vanessom Ljubičić, učenicom petog razreda OŠ Mladost (koja je imenovana Ivinom zamjenicom), i u svom će mandatu, kako sama kaže, zajednički s ostalim vijećnicima Dječjega gradskog vijeća pokušati realizirati sve zacrtane planove. Da je riječ o ambicioznoj djevojčici, potvrdili su njezini roditelji, Maja i Boris Komar, koji kažu da je ova odlična učenica znatiželjna, puna energije, pravi borac i timski igrač. Upravo ono što je potrebno za (dječju) gradonačelnicu.

- Najprije želim zahvaliti svima koji su glasali za mene, a od početka znam da bih za Osijek napravila puno, no neću moći sama, odnosno bez potpore mojih vijećnika. Već smo izradili plan i na sljedećoj sjednici, dogovorenoj za 14. veljače, odredit ćemo prioritete i 'pročešljati' plan - znalački nam je rekla Iva, koja priznaje da sve češće razmišlja o tome da bi jednoga dana mogla i doći na mjesto prvog čovjeka grada Osijeka. Upornost je, smatra, bitna u ostvarenju svih ciljeva, a nema sumnje da ih Iva ima podosta.

Inače, odabir trećega dječjega gradonačelnika održan je u Društvu “Naša djeca”, gdje je, kako doznajemo od koordinatorice Janje Lučić, održana TV emisija s tri voditelja, a u kojoj su sudjelovale dvije kandidatkinje te odgovarale na nekoliko pitanja. S osvojenih 13 glasova Iva je pobijedila, obećavši da će se boriti za dobrobit sve djece grada Osijeka. A kako doznajemo u Gradu, uskoro će biti održan i prijam novoizabrane dječje gradonačelnice koja će svoju časnu dužnost obavljati sljedeće dvije godine.

Marija MIHELIĆ

Ivan Vrkić

gradonačelnik Osijeka

Iva i ja zajedno možemo puno napraviti

Svojoj kolegici srdačne čestitke uputio je i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, rekavši da mu je zadovoljstvo što će uskoro i upoznati dječju gradonačelnicu.

- Želim da najprije zajednički porazgovaramo i potom ću je pozvati na sjednicu Gradskog vijeća. Prihvaćam ideju da zajedno možemo puno napraviti i nemam ništa protiv da postane gradonačelnica umjesto mene - našalio se Vrkić koji će, kako je rekao, surađivati s Dječjim gradskim vijećem kako bi se što lakše realizirali planovi "malih" i "velikih".

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike