Regija
PRVI PUT U VALPOVAČKOJ GLAZBENOJ ŠKOLI ZA DJECU OD 4 DO 12 GODINA

Tečaj ritmike i suvremenog plesa
Objavljeno 20. siječnja, 2015.

VALPOVO – Glazbena škola pri OŠ Matije Petra Katančića Valpovo ovog je tjedna krenula i s tečajem ritmike i suvremenog plesa

- Prvi put na ovim prostorima omogućena je djeci od 4 do 12 godine glazbeno-plesna naobrazba pod stručnim vodstvom profesorice Nikoole Livančić, koja iza sebe ima iznimno zapažene rezultate, članica je državnih ocjenjivačkih sudova te pokretač zanimljivih plesnih projekata u Osijeku - naglasila je voditeljica valpovačke Glazbene škole, profesorica Tihana Ivanković.

- Na prvi plesni susret došlo je 30 djevojčica, što najbolje govori o velikom zanimanju i potrebi za ovakvom vrstom obrazovanja, a što je Glazbena škola prepoznala. Kroz tečaj učenici se pripremaju za upis na odjel ritmike i plesa pri Glazbenoj školi, što je zapravo sljedeća stepenica u razvoju škole. Napominjemo kako su upisi na tečaj i dalje mogući kod voditeljice škole - dodaje Ivanković.

Glazbena škola ponosna je na svoj rad i rezultate u proteklih godinu dana. U tom razdoblju otvoren je dislocirani odjel Glazbene škole u Belišću, osvojeno je najviše solističkih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, održano je najviše koncerata otkako škola djeluje (svaki od njih je bio iznimno dobro posjećen), a sada je otvoren i tečaj ritmike i suvremenog plesa. Voditeljica škole ističe da su rezultatu škole izvrsni unatoč tome što škola ni nakon 11 godina djelovanja nema odgovarajući prostor i instrumentarij. Iznimno je zadovoljna rješavanjem prostornog problema Glazbene škole obnovom zgrade u Belišću s pomoću novca iz EU fondova i Grada Belišća. Tako će Glazbena škola prvi put imati svoj prostor za nastavu, što će joj omogućiti još bolji rad i širenje djelatnosti.

Nakon velikog broja božićnih nastupa i kratkog zimskog predaha, učenici rade punom parom. Njih devet priprema se i za regionalna natjecanja. L. Aničić

Prostor i klavir

- Sljedeći potez je nalaženje rješenja za rad škole u Valpovu kao i kupnja klavira koji bi tako postao prvi i jedini takav instrument u Valpovu. Velik broj kulturnih događanja u gradu, nastupi vrlo značajnih gostujućih umjetnika i nastupi učenika glazbene škole zasigurno su dovoljni razlozi za jedan kvalitetan instrument - najavljuje voditeljica valpovačke Glazbene škole, profesorica Tihana Ivanković.

Upisi na tečaj i dalje su mogući kod voditeljice škole

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike