Mozaik
“BOŠNJACI 2015.” VEČER TAMBURAŠKOG MILOZVUČJA

Melem za dušu i srce
Objavljeno 20. siječnja, 2015.
Bošnjaci su prihvatili tamburu prije 120 godina čuvajući je ljubomorno kao svoje tradicijsko blago

U ispunjenoj dvorani do posljednjeg mjesta Doma kulture u Bošnjacima održana je Večer tamburaškog milozvučja “Bošnjaci 2015.” u odličnoj organizaciji KUD-a “Branimir” Bošnjaci.

Ovakve manifestacije zasigurno pridonose popularnosti tambure diljem Hrvatske, pa i šire. Bošnjaci su prihvatili tamburu prije 120 godina čuvajući je ljubomorno kao svoje tradicijsko blago. Tako je bilo, a tako će biti, s ponosom govore u Bošnjacima. Na početku koncerta nazočnima se obratio načelnik Općine Bošnjaci, Andrija Juzbašić, koji je naglasio važnost održavanja ove manifestacije.

- Četvrtu godinu zaredom organiziramo ovu manifestaciju. Prve tri godine ona se zvala Memorijal Antuna Tunje Lešića, međutim ove godine smo napravili malu promjenu pa smo ovu manifestaciju nazvali Večer tamburaškog milozvučja 'Bošnjaci 2015.' Svake godine imamo druge izvođače, a cilj je promidžba tambure. Sljedeće godine imamo puno planova, tako da želimo još više obogatiti ovu našu manifestaciju - istaknuo je Vlado Leaković, član organizacijskog odbora ove manifestacije.

Večer tamburaškog milozvučja Bošnjaci 2015. otvorio je Tamburaški sastav Garavi, a potom su nastupili Tamburaški sastav Arteški bunar, Tamburaški sastav Garavuše, Tamburaški sastav Zvona, Ženski vokalni sastav Đakovčanke, Tamburaški sastav Kas te kao šećer na kraju Tamburaški sastav Begini koji su napravili pravu pomutnju među djevojkama koje su odmah uzele mobitele i snimale svaki dio nastupa za uspomenu.

Među gledateljima smo zamijetili dvoje djece koja su uz pozornicu sa svojim tamburama upijala svaki pokret profesionalaca i maštala kako će i ona jednog dana biti u nekom tamburaškom sastavu. Na kraju koncerta bila je opća navala na izvođače jer su se mnoge djevojke željele slikati s članovima pojedinih tamburaških sastava, kao što su Tamburaški sastav Kas i TS Begini.

Mario KOKAJ
Najčitanije iz rubrike