Sport
OSJEČKI SUCI ODSUDILI PRVU UTAKMICU NA SP-u

Veće priznanje negoli suditi finale
Objavljeno 19. siječnja, 2015.

Sudili su Osječani Boris Milošević i Matija Gubica prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Kataru između domaćina i Brazilaca. Sudili su Brazilu, međutim nisu dobili želju za osvetom zbog japanskog suca Nishimure koji je katastrofalno odsudio prvu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Brazila i Hrvatske. No nije bilo ni neke potrebe “navlačiti“ na stranu domaćina. Katar je jednostavno bio bolji od Brazila. Ovo je drugi put da Milošević i Gubica otvaraju veliko natjecanje. Prošle godine u Danskoj sudili su prvu utakmicu između Norveške i Islanda. Premda iza sebe imaju i finale Svjetskog prvenstva (rukometašica u Brazilu), kažu kako je mnogo veća čast i odgovornost u sudačkoj organizaciji suditi prvu utakmicu.

- Također postoji krug sudačkih parova za koje se smatra da su tome dorasli. Naime, upravo se na prvoj utakmici stvaraju kriteriji za ostatak natjecanja. Ako to bude dobro odsuđeno, onda će i sucima u drugim utakmicama biti lakše. Ako bude suprotno, i suci ne budu dorasli zadaći, može se lako dogoditi da takvo suđenje prati i ostatak prvenstva - pričao je Matija Gubica nakon uspješno odrađene prve zadaće.

- Iznenadio sam se ugodno i reakcijama. Norveški delegat usmeno nas je pohvalio, rekao je 'svaka čast', što je doista rijetkost jer se obično pohvale ili zamjerke daju pismenim putem.

Premda su već četvrti put u Kataru, ovo im je također prvi susret s Lusail dvoranom. Uostalom, ona je prvoga dana SP-a imala i službeno otvorenje.

- Nevjerojatno. Nisam mogao zamisliti da takvo što postoji. Ma sve ovdje izgleda savršeno, uostalom tako sam i najavljivao prije dolaska - rekao je Gubica, pred kojim je još dosta posla na ovom prvenstvu.

Jedino se nadamo da posla neće imati u finalu. Neka tamo posao odrade Goluža i igrači! (K.L.)

Najčitanije iz rubrike