Crna kronika
PRIPREMNO ROČIŠTE PROTIV 13 OSOBA

Suđenje bivšim šefovima
PU vukovarsko-srijemske
Objavljeno 17. siječnja, 2015.

OSIJEK - Bivši načelnik PU vukovarsko-srijemske Blaž Topalović, njegov zamjenik Mato Kirchbauer (46) te još 11 osoba uskoro će se naći na optuženičkoj klupi. U utorak će se na Županijskom sudu u Osijeku održati pripremno ročište nakon kojeg bi se moglo doznati kada će započeti i suđenje.

Topalović i njegov zamjenik terete se za kaznena djela trgovanje utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na trgovanje utjecajem. Optužnica je podignuta u kolovozu prošle godine. USKOK tadašnjeg načelnika PU Vukovarsko-srijemske, zamjenika načelnika, policajca za suzbijanje organiziranog kriminaliteta PU Vukovarsko-srijemske i petookrivljenog načelnika Postaje prometne policije Osijek, tereti da su, u više navrata tijekom 2013. godine, samostalno ili zajedno sa šestookrivljenim i sedmookrivljenim policajcima, na traženje ostalih okrivljenika, poduzimali određene protuzakonite radnje. Od nadležnih policajaca tražili da ne sankcioniraju osobe koje su počinile prekršaje.S.Lacić

GRAH KAO MITO

Jedno od bizarnijih djela za koje se tereti bivši pomoćnik načelnika Mato Kirchbauer je i mito u obliku 22 kilograma graha. Kirchbauer je optužen da je na zahtjev M.N.-a urgirao na graničnom prijelazu Ilok da se u Srbiju puste njezini državljani koji su radili u Srijemskim Lazama na postavljanju parketa, a u Hrvatskoj nisu imali prijavljen boravak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike