Regija
PROJEKTI NAŠIČKIH GIMNAZIJALACA

Obnova igrališta i pomaganje
osobama sa sindromom Down
Objavljeno 14. siječnja, 2015.

NAŠICE - U organizaciji Grada Našica i Srednje škole Isidora Kršnjavog, u gradskoj vijećnici predstavljeni su projekti ''Ne dokolici, da sportu!'' i ''Volontiraj i ti!'' školskog Volonterskog kluba Otvoreno srce. Pokrenuti su prošle godine s ciljem obnove srednjoškolskog igrališta i razvijanja volonterskih aktivnosti.

- Naši učenici postali su asistenti osobama sa sindromom Down. U integracijskom volonterskom kampu u Puli stekli su bogato iskustvo i postali prvi hrvatski volonteri nakon Belgijanaca i Francuza. Tako sada i Hrvati imaju svoje predstavnike u jednom respektabilnom centru u ovom jugoistočnom dijelu Europe za osobe s Downovim sindromom. Našim učenicima to je nova perspektiva i jedan novi vidik – rekao je voditelj projekta Anđelko Cvijetović.

Istaknuo je kako namjeravaju i dalje razvijati projekt volontiranja te iskoristiti europska sredstva za uređenje zgrade u kojoj bi se organizirao rad s osobama s Downovim sindromom, autizmom i cerebralnom paralizom.

Projekt ''Ne dokolici, da sportu!'' predstavila je gimnazijalka Marija Purgar, koja je rekla da su nizom aktivnosti od potrebnih 2,3 milijuna kuna za obnovu igrališta, osvjetljavanje i izgradnju atletske staze uspjeli prikupiti 750.000 kuna. O projektu ''Volontiraj i ti!'' govorila je učenica Tea Bizik, koja je podsjetila na boravak našičkih srednjoškolaca u Puli, gdje su pomagali osobama s Downovim sindromom.

Osim našičkog gradonačelnika Krešimira Žagara, predstavljanju projekata nazočili su djelatnici gradske uprave, Našičke razvojne agencije NARA te predstavnici obrazovnih i kulturnih ustanova.

Nakon predstavljanja projekata održan je prigodan glazbeno-plesni program u kojem su sudjelovali učenici s posebnim potrebama koji pohađaju Osnovnu školu Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu. S.Fridl

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike