Osijek
KONGRESNI TURIZAM

Ron Brown forum - najvažniji gospodarski događaj u Osijeku
Objavljeno 14. siječnja, 2015.
U travnju će se okupiti u našem gradu gospodarstvenici, političari i lobisti iz zemlje i regije

Ron Brown forum - skup gospodarstvenika SAD-a, srednje i istočne Europe te Hrvatske, koji će se u Osijeku održati sredinom travnja (od 14. do 17.), svakako je jedan od najvažnijih događaja, ne samo kongresnog tipa, koji će se u našem gradu održati u prvoj polovini godine.

Podsjetimo tek kratko, Ron Brown forum održava se u Hrvatskoj od 2011. godine, u počast američkom ministru trgovine Ronaldu Brownu, koji je u travnju 1996. poginuo u zrakoplovnoj nesreći pokraj Dubrovnika, dok je bio u misiji poticanja demokracije i trgovine u jugoistočnoj Europi. Dosadašnji domaćini tog foruma bili su Dubrovnik, Opatija, Zadar i Zagreb, a ove je godine Osijek, odnosno Slavonija, dobio priliku upoznati investitore sa svojim gospodarskim mogućnostima. Bit će to, prema prvim najavama, zapravo najveća prilika da se Osijek definitivno potvrdi kao poželjna sredina za nastavni razvoj informacijske tehnologije.

Ron Brown forum održava se u organizaciji američkog veleposlanstva u Hrvatskoj i uvijek okuplja vrh svjetskog biznisa i ekonomije. Prilika je to na kojoj se može započeti poslovanje američkim kapitalom i očekuje se kako će se, kao i u prethodim slučajevima, i u Osijeku okupiti svi ozbiljni gospodarstvenici, političari i lobisti iz zemlje i regije.

- Bit će to izvrsno otvaranje proljetne kongresne sezone - prokomentirat će Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice Grada Osijeka, jer, kaže, Osijek je, što zbog međunarodnih kongresa, simpozija što zbog sportskih događaja, najposjećeniji u svibnju i listopadu. Ta dva mjeseca bilježe po deset tisuća noćenja, dvostruko više no što je prosjek u ostalim mjesecima.

Stoga i u TZ-u za sljedeće dane najavljuju sastanak s pružateljima usluga smještaja kako bi se kreirala konkretna slika najavljenih ovogodišnjih događaja i dogovorila potreba za promotivnim materijalima.

A Osijek će, kada je riječ o kongresnom obliku turizma, u prvih pola godine tradicionalno biti domaćim nekoliko nacionalnih okupljanja medicinske struke, primjerice Hrvatskog društva za liječenje boli u travnju, Društva patronažnih sestara HUMS-a u svibnju, a u lipnju je na rasporedu Kongres iz neurorehabilitacije i restauracijske neurologije. No u Osijeku će se okupiti i sudski vještaci, već sada se primaju prijave za nacionalno okupljanje geologa koje će biti organizirano u rujnu...

Najveći dio tih stručnih skupova različite važnosti održavat će se u Hotelu Osijek, koji je i najzaslužniji što je grad dobio i status poželjnog kongresnog odredišta.

Dario KUŠTRO
UČESTALI TURISTIČKI OBILASCI

Više ni jedno stručno okupljanje u Osijeku ne prođe bez turističkih obilazaka, kako grada tako i bliže okolice. Najčešće su to izleti u Baranju, ondje u Kopački rit, uz veselice u nekim od poznatijih baranjskih ugostiteljskih objekata i kušaonica vina. Omiljene destinacije osječkih gostiju su Đakovo i Vukovar.

Možda ste propustili...

“ZIMSKE RADSTI” U DJEČJEM KAZALIŠTU

Najbolje predstave za samo 10 kuna

SVEN LATINOVIĆ, OSJEČANIN U NEW YORKU

Spremamo Frku, na audiciju nam se prijavilo 200 glumaca

U LOŽIŠNOJ SEZONI NUŽAN OPREZ

Svakih 45 minuta treba prozračiti prostoriju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASTAVLJENI RADOVI NA NOVOM STADIONU

Vlasnik privatne parcele i NK Osijek postigli dogovor

2

NAKON ČLANKA U GLASU SLAVONIJE

Novih pet reflektora stiže za desetak dana?

3

CRNA TOČKA U JOSIPOVCU

Ponovno sudar kod školskog parkirališta