Novosti
KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ:

Smanjit ću broj zaposlenih u uredu predsjednice i sazvati izvanrednu sjednicu Vlade
Objavljeno 12. siječnja, 2015.

Vezani članci

PRVI GOVOR NOVE PREDSJEDNICE RH

Kolinda Grabar Kitarović: Dosta je podjela

Kao svoj prvi predsjednički potez Kolinda Grabar Kitarović najavila je iniciranje sjednice Vlade “kako bi se poradilo na izlasku zemlje iz krize”.

- Ako zaključim da ova vlada za to nije sposobna, inicirat ću prijevremene izbore - kazala je Grabar Kitarović u intervjuu za Hrvatski radio.

U izjavama za Novu TV i Hrvatski radio rekla je kako se već u izbornoj noći čula s Ivom Josipovićem koji joj je čestitao, a već u ponedjeljak se s njim i susrela.

Premijer Zoran Milanović nije ju nazvao, kazala je Grabar Kitarović te naglasila kako premijer svojim izjavama i takvim ponašanjem ne može vrijeđati hrvatske građane i ignorirati njihovu volju.

Uvjerena je da će suradnja s Tomislavom Karamarkom, ako HDZ dobije parlamentarne izbore, biti vrlo dobra “jer imaju zajedničke ciljeve”, ali se neće libiti poslati kritike, ako to bude trebalo.

- Bit ću predsjednica svih građana, potrebno nam je jedinstvo poput onog iz 1991. kako bismo Hrvatsku izvukli iz krize. U Hrvatskoj previše stvari izmiče kontroli i priča se o ideološkim problemima - kazala je novoizabrana hrvatska predsjednica.

Ona je u nedjelju navečer posjetila i prosvjednike ispred Ministarstva branitelja, a jučer je rekla kako se branitelji bore za svoja prava i dostojanstvo te će, u tom smislu, posredovati između njih i Vlade. Od Vlade će tražiti ured u Visokoj ulici, a uvjerena je da ured predsjednice može raditi s upola manje zaposlenih. Nada se da neće biti problema u suradnji s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

- Vanjska politika mora biti energičnija, da se bolje pozicioniramo u Europskoj uniji i NATO-u te da obnovimo strateško partnerstvo s Njemačkom i drugim državama - rekla je Kolinda Grabar Kitarović za Hrvatski radio.

Na pitanje po čemu bi željela da se pamti njezin prvi predsjednički mandat, odgovorila je: “Po tome da smanjimo na minimum broj nezaposlenih, da anuliramo broj blokiranih, da izvučemo Hrvatsku iz krize i da obnovimo hrvatsko zajedništvo”.(D.Pav.)

SUSRET NA PANTOVČAKU

Kolinda Grabar Kitarović jučer se na Pantovčaku susrela s Ivom Josipovićem koji ju je, kako stoji u priopćenju, upoznao s funkcioniranjem Ureda predsjednika. "Uz novoizabranu predsjednicu Republike bili su članovi njezina izbornog stožera Jadranka Jureško Kero, Miro Kovač i Mladen Pavić, a uz predsjednika Josipovića pročelnica Kabineta Danica Juričić Spasović, šefica izborne kampanje Tamara Obradović Mazal i predstojnik Ureda predsjednika Vito Turšić", izvijestili su iz Ureda predsjednika Ive Josipovića. Nakon susreta Kolinda Grabar Kitarović za Novu TV izjavila je kako će cijeniti svaki savjet koji može dobiti od Josipovića.

Možda ste propustili...