Novosti
REZULTATI SU SE ČEKALI I U OSIJEKU - U DVA TABORA RAZLIČITO RASPOLOŽENJE

U osječkom HDZ-u pobjedu slavili već u 19 sati
Objavljeno 11. siječnja, 2015.

I dok su se u cijeloj Hrvatskoj jučer tijesno brojali glasovi, te su se rezultati mijenjali iz minute u minutu, u Osijeku je tijekom cijele večeri Kolinda Grabar Kitarović bila u prednosti, a to je bio dovoljan razlog da slavlje u osječkom HDZ-u započne već oko 19 sati.

- Moram priznati da me činjenica da je Osijek glasao za našu kandidatkinju nije iznenadio jer sam znao da Osijek ima snagu da glasa za Kolindu Grabar Kitarović i da Osijek diše desno. Uistinu smo euforični, ali već sada pozivamo ljude i one koji su orjentirani desno i one koji su orjentirani lijevo da radimo na promjenama i da državu činimo što ljepšom i boljom. Čestitamo i zahvaljujemo svima koji su glasali za našu kandidatkinju, ali i svima koji su izašli na izbore jer smo pokazali visok stupanj demokracije. Težak je ciklus iza nas, ali već sutra trebamo zasukati rukave i idemo zajedno raditi za bolju Hrvatsku, poručio je Damir Kramarić, predsjednik osječkog HDZ-a, dok je predsjednik podružnice Osječko-baranjske županije Ivan Anušić slavio u Zagrebu u stožeru nove predsjednice Republike Hrvatske.

Osječki tabor Ive Josipovića, u 22 sata postao je mjesto rezignacije i razočarenja. “Očekivali smo da će rezultati biti bolji. No, kao oni koji poštuju volju naroda možemo samo reći da je volja naroda izrečena i mi je priznajemo. Konkretno rezultate u Osijeku ne želimo komentirati dok ne vidimo je li bilo nekih nepravilnosti na glasačkim mjestima”, komentirao je Domagoj Hajduković, predsjednik SDP-a Osječko-baranjske županije. Osječka europarlamentarka Biljana Borzan rezultate je čekala u stožeru Ive Josipovića u Zagrebu, a tjekom večeri je rekla kako ju rezultata zabrinjava jer ju sve podsjeća na 2003. godinu, kada je narod bio nezadovoljan prethodnom Vladom pa je izabrao onu u kojoj se dogodila i Fimi media i slučajevi koje još i danas osjećamo. N.Z.Eberhard

Najčitanije iz rubrike